CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida de la CGT a la Manifestació Estatal del 15-S a Madrid i per la Vaga General

Dijous, 13 setembre, 2012

La majoria de la població -el 99%-, especialment la classe treballadora i els col·lectius socials més desfavorits, estem sofrint un brutal i descarnat atac als nostres drets laborals i socials a causa de una crisi induïda i generada per aquells que ens la volen fer pagar. Aquesta crisi, més enllà d'econòmica, és sobretot un crisi social i ambiental que aprofundeix en les relacions de dominació de classes i patriarcals.

Les i els treballadors, dones, joves, migrants, pensionistes, estudiantes, les persones parades, desnonades... són l'objectiu principal d'aquest atac ideològic i estratègic d'una classe dirigent que utilitza a la seva casta política en el poder per a decretar unes mesures que solament serveixen per a generar precarietat, atur, recessió i misèria en el conjunt de la població contra la qual governen.

Ens neguem a pagar una crisi social, laboral, mediambiental, econòmica, una crisi del sistema que comporta una retallada brutal de les prestacions i els drets bàsics per a pagar un deute il·legítim que no reconeixem, un deute que el poble no ha generat.

Ens neguem a acceptar la gran estafa que s'està escometent amb l'excusa de la crisi econòmica. Rebutgem les imposicions antidemocràtiques que estan realitzant el FMI, el BCE i la UE per a salvar la banca i als banquers.

És l'hora de la mobilització permanent, de l'ocupació dels espais públics, és l'hora del conflicte social, de la Vaga General, de cridar prou! a tanta injustícia, és l'hora de lluitar per la dignitat i el futur, de repartir la riquesa que generem i impedir que s'apropiïn d'ella una minoria de privilegiats -el 1%-.

És l'hora d'assentar les bases d'un nou sistema alternatiu al capitalisme, un model social diferent i autogestionari on les necessitats de les persones siguin el centre i la mesura de totes les coses i establir relacions igualitàries entre totes les persones independentment de la seva identitat sexual, origen o la seva situació administrativa.

És l'hora del rescat ciutadà. Per això, proposem l'aplicació d'una sèrie de mesures que donin resposta a les veritables necessitats de les persones i posin fi a les lleis i decrets dictats des del Govern i la UE:

- Retirada de tota la legislació i reformes aprovades contra els drets de la població (Laboral, Negociació Col·lectiva, Pensions, Reforma Constitucional, Estrangeria, Projecte de Llei sobre l'avortament...).

- Protecció econòmica suficient als milions de persones aturades.

- Protecció davant els desnonaments. Moratòria fins a la sortida de la crisi i programa social d'accés a l'habitatge.

- Repartiment de l'ocupació, reducció de la jornada laboral, reducció de l'edat de jubilació.

- No a les privatització dels Serveis Públics: Sanitat, Educació, Transports...

- Garantia d'accés universal als serveis públics a les persones amb i sense papers.

- No a les retallades socials i laborals.

- Repartiment del treball de cures. Implementació i desenvolupament de les ajudes a la Dependència.

- Prohibició dels ERO, hores extres, treball a preu fet i beques que oculten llocs de treball .

- Expropiació de les empreses que van ser públiques anteriorment i que presten serveis bàsics a la societat (energia, transport, telecomunicacions, aigua, etc...).

- Reforma fiscal perquè paguin més qui més tenen i augment de la tributació de les empreses i grans fortunes. Persecució del frau fiscal.

- Banca Pública sota control social que permeti l'accés als recursos a les famílies de manera econòmica.

- Auditoria del deute mitjançant un procés participatiu sota control ciutadà com pas previ a la anulació de tot el deute il·legítim.

- Ús dels diners públics per a la satisfacció de les necessitats de les persones i no per a pagar el deute o rescatar bancs.

- Exigència de responsabilitats penals als causants de la crisi.

- Llibertat sense càrrecs per a totes les persones jutjades amb motiu de la seva militància sindical o social. No a la repressió i la seva criminalització.

- El seu model de democràcia no ens val. Apostem per un nou model participatiu i des de baix.

- Exigim el tancament dels casinos financers.

- Rebutgem a la Unió Europea com institució impulsora de les polítiques neoliberals.

- Abandó d'una política econòmica encaminada al creixement il·limitat i substitució per una altra que s'inscrigui en els límits de recursos del nostre planeta.

- Afrontar decididament les crisis energètica, climàtica i de biodiversitat, claus per a la supervivència de milions de persones.

Convoquem a tota la ciutadania a acudir amb nosaltres a la manifestació estatal del pròxim dia 15 de setembre a Madrid formant un Bloc Crític i cridem a tota la població a rebel·lar-nos contra unes mesures injustes i antisocials a través de la lluita, de la Vaga General i la mobilització permanent contra les retallades, l'atur i els desnonaments.

MANIFESTACIÓ ESTATAL 15 DE SETEMBRE A MADRID
ACTE PÚBLIC ATOCHA (Cuesta de Moyano) 10.30 HORES

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció