CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida de la CGT a participar a les manifestacions del 16 de febrer. Pel dret a l’habitatge digne per a tothom. Contra el genocidi financer, assenyalem als culpables.

Dijous, 14 febrer, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Cartell manifestació PAH Barcelona 16F

Pel dret a l’habitatge. Contra el genocidi financer, assenyalem els responsables i, com a primer pas, exigim dació en pagament retroactiva, lloguers socials i diem STOP als desnonaments JA.

Davant dels abusos de les entitats financeres –responsables de la crisi actual- i la complicitat dels governs, l l'increment del número de desnonaments (més de 100 desnonaments diaris a Catalunya) la PAH crida a la ciutadania a demostrar el suport a les seves demandes a favor del dret a l’habitatge - un dret vulnerat cada dia amb el consentiment del govern- i convoca a manifestar-se el proper dia 16 de febrer a tot l'Estat. A Catalunya la convocatòria és a les 17.00 hores a la plaça Universitat de Barcelona.


CRIDA DE LA CGT A LES MANIFESTACIONS DEL 16 DE FEBRER

PEL DRET DE TOTHOM A UN HABITATGE DIGNE

Contra el genocidi financer, assenyalem als culpables

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia aquest sistema social que nega el treball a les persones i després els roba el dret a l'habitatge. Així, fa una crida a participar en les manifestacions convocades per al dissabte 16 de febrer en unes 50 ciutats de l'Estat espanyol, per a demostrar el rebuig general del poble a que se segueixin produint desnonaments i exigir un habitatge digne per a totes les persones.

La CGT valora molt positivament la lluita social ciutadana que s'està produint a través de les diferents Plataformes i Moviments Socials, lluita que està aconseguint paralitzar el desnonament d'un nombre important de famílies i ha provocat un debat social i polític perquè es considerin propostes com la dació en paga de forma retroactiva i es trobi una solució definitiva a aquest drama social actual. Una mostra de la lluita, al costat de moltes altres, ha estat la recollida de gairebé un milió i mig de signatures contra els desnonaments.

Després de l'esclat de la crisi econòmica, a l'Estat Espanyol els desnonaments s'han multiplicat per 5 i han deixat sense casa a més de 350.000 famílies entre el 2007 i 2011. I només durant el primer trimestre del 2012 es van dur a terme 45.559 desnonaments Al conjunt de l’Estat cada dia són expulsades de les seves llars 240 famílies que, a causa de la precarització econòmica, no poden continuar pagant unes hipoteques abusives. Només a Catalunya les famílies desnonades cada dia ronden les 100. En un estat amb 6.000.000 de cases sense habitar (cas únic al món), i 781.000 cases noves sense vendre, s’aboca al carrer a les persones, mentre els bancs mantenen milers de cases buides.

La CGT aposta per que cap persona quedi sense sostre, així com a l'ús de la xarxa elèctrica i d'aigua per a totes les persones, amb ingressos o sense ells. Proposa canviar una legislació que protegeix a la banca i que ha propiciat un inhumà degoteig de morts.

- La realització d'una Auditoria social sobre el funcionament del mercat hipotecari.

- Una moratòria-suspensió del pagament d'hipoteques, lloguers, llum i aigua per a les persones i famílies sense ingressos.

- A les famílies els ingressos de les quals estiguin per sota del salari mínim interprofessional no se'ls podrà exigir per lloguer o hipoteca més d'un 10% dels seus ingressos.

- Convertir el dret a l'habitatge en un Dret Fonamental, real i efectiu, per sobre del dret a la propietat.

- Realitzar un Cens d'Habitatges embargats pels bancs i el Dret a l'Ocupació.

- Dret a l'Ocupació.

La CGT es manifesta en contra del genocidi financer que s'està produint i assenyala als seus responsables, al mateix temps que exigeix parar de manera immediata els desnonaments, i defensar la dació en pagament retroactiva i un lloguer social.

La lluita per un habitatge digne, lamentablement serà llarga, perquè el govern legisla en funció dels interessos de la banca i ignora el sofriment i els drets de les persones, però els homes i dones que formem la CGT anem a seguir lluitant braç a braç amb tot el moviment ciutadà i fem una crida a la implicació en aquesta lluita.

SI ES POT, JUNTES SI PODEM

LA LLUITA SERVEIX

Secretaria d'Acció Social de la CGT de Catalunya

>>> Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT
http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/llamamiento-de-la-cgt-las-manifestaciones-del-16-de-febrero

>>> La CGT ha editat un tríptic contra els desnonaments i en defensa del dret a l'habitatge, que el teniu en document adjunt o us el podeu descarregar a
http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/llamamiento-de-la-cgt-las-manifestaciones-del-16-de-febrero

Cartell Manifestació pel dret a l´habitatge: contra el genocidi financer,assenyalem els responsables #16f a Barcelona

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print