CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida del comitè constituent de la Federació egípcia de sindicats independents

Dimarts, 15 febrer, 2011

El diumenge dia 13, el comitè constituent de la Federació Egípcia de Sindicats Independents va emetre un comunicat, cridant als treballadors egipcis a abandonar el sindicat governamental ETUF i a començar la construcció dels seus propis sindicats. Aquesta crida és continuació de les vagues massives de treballadors, que van arribar a afectar fins i tot a les fàbriques d'armament, de ciment, d'acer, sectors claus de l'economia egípcia, i que han estat un factor clau, oblidat pels mitjans de comunicació, centrats gairebé exclusivament en la Plaça Tahrir del Caire.

Les vagues dels treballadors egipcis han estat determinants en la victòria del poble egipci que ha acabat amb la caiguda del règim de Moubarak, caiguda que ha estat producte directe de la lluita del poble i dels treballadors egipcis, independentment que des del poder es busquin altres sortides que mantinguin el sistema, abandonant a Mubarak a la seva sort.

El 14 de febrer, el comitè constituent de la Federació egípcia de sindicats independents va organitzar una concentració davant dels locals de la Federació Egípcia de Sindicats (ETUF), exigint el processament dels líders corruptes de ETUF que s'han enriquit amb la possessió dels drets dels treballadors, oposant-se a la revolució egípcia del 25 de gener, i llogant matons per a atacar als revolucionaris de la plaça Tahrir (de l'alliberament).

El passat 6 de febrer, el CTUWS (Centre d'assessorament per als treballadors), que està donant suport la creació de la Federació independent de sindicats, i una sèrie de dirigents dels treballadors, van presentar una denúncia al fiscal general demanant una investigació sobre les fonts de la fortuna d'Hussein Megawer, President del ETUF, considerada en desenes de milions de Lliures egípcies. L'advocat del CTUWS va presentar els documents que provaven la serietat de la denúncia i que han provocat l'obertura de diligències prèvies. La resposta de la ETUF ha estat la presentació d'una querella contra el CTUWS, demanant el tancament dels seus locals acusant-lo d'amenaçar la seguretat nacional, de denigrar a l'organització sindical legal i d'afavorir la inestabilitat i les vagues en les empreses.

COMUNICAT ALS TREBALLADORS EGIPCIS

Ara que ha caigut la república de la por, del despotisme i de la corrupció, ara que la revolució del 25 de gener ha tingut èxit en el derrocament del règim de Mubarak, és a nosaltres, als treballadors, a qui correspon depurar el país dels romanents del règim i dels seus serfs. L'aparell de la Seguretat de l'Estat va imposar com president de la Federació egípcia de sindicats (ETUF) a Hussein Megawer i la seva camarilla, per a parlar en el nostre nom amb les eleccions manipulades que van ser declarades nul·les i sense efecte pel tribunal administratiu.

Van vendre els nostres interessos i van trair la nostra causa. Van actuar com serfs de les autoritats i com esclaus de totes les seves regles. Solament es van preocupar dels seus guanys il·lícits que augmentaven cada vegada més i es van convertir en milionaris que vivien en xalets i apartaments luxosos, i conduint en cotxes de luxe. Els desafiem a divulgar les fonts de la seva abundància i a proporcionar una declaració pública sobre el seu estat financer.

Avui és el dia del judici. És el dia en el qual aquesta gent ha de pagar el preu dels seus crims contra els treballadors. No seguirem callant pel que fa als que van robar els diners dels treballadors, als que es van beneficiar del sector públic. Els perseguirem amb tots els mitjans legals. En nom dels màrtirs de la revolució que van vessar la seva sang per a pavimentar el nostre camí a la llibertat, i contra la qual Hussein Megawer i la seva quadrilla va conspirar, publicant declaracions contra la revolució i contractant a matons per a atacar als insurrectes de la plaça Tahrir, no es pot permetre que aquesta gent segueixi estant impune pels seus crims.

El nostre primer pas en el camí a la llibertat ha de ser la retirada immediata de la federació governamental que ha caigut amb el règim. El 30 de gener de 2011, el cos constitutiu de la Federació egípcia dels sindicats independents va ser format en una reunió a la qual van assistir els representants del sindicat independent dels cobradors d'impostos de les propietats immobiliàries, el sindicat de pensionistes, el sindicat dels tècnics de la salut, el sindicat independent de professors, així com representants dels treballadors de Mahalla, de Helwan, del 10è de Ramadan i de la ciutat de Sadat. Anem unint la nova federació independent.

Avui, els treballadors egipcis poden construir la seva organització sindical independent. Poden construir-la lliurement com organització sindical forta capaç de defensar els seus interessos i de millorar les seves condicions del treball. Comencem avui, no demà. El camí està clar. Tots hem de retirar-nos d'aquesta federació governamental que va caure amb la caiguda del règim.

Demanem tots que la gerència dels nostres centres de treball detingui la deducció en els nostres salaris de la paga obligatòria al sindicat ETUF. Junts construïm el nostre sindicat independent i la nostra federació independent, una federació construïda conforme a la voluntat dels treballadors i que mostri la nostra força.

Comitè constituent de la Federació Egípcia de Sindicats Independents.

13 de febrer de 2011.

Traducció: Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció