CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida del Comitè d’Empresa de TMB -autobusos- contra la directiva europea de les 65 hores

Divendres, 8 agost, 2008

DAVANT LA DIRECTIVA EUROPEA DE LES 65 HORES LA COMISSIÓ PERMANENT DEL COMITÈ D'EMPRESA DE TRANSPORS DE BARCELONA -TMB MANIFESTA:

El passat 9 de juny, sense cap vot en contra, els ministres de treball de la Unió Europea van aprovar una proposta de modificació dels temps de treball. Aquesta proposta és un brutal atropellament a drets laborals aconseguits a través de moltíssims anys de lluita del moviment obrer.

- Autoritza les jornades setmanals de 60 hores (65 h. en casos com treballadors de la sanitat o bombers, en els quals els descansos en guàrdia deixen de ser considerats temps de treball)
- Com el límit de 60 hores és, a més un terme mitjà trimestral, les jornades podrien perllongar-se fins a les 78 hores setmanals.
- Aquestes mesures s'aplicaran mitjançant acords individuals, treballador - empresa, al marge dels convenis col·lectius i les representacions sindicals atacant una de les nostres majors conquestes: la negociació col·lectiva.

L'acord treballador - empresa ens col·loca en la miserable ficció de considerar en igualtat de condicions a ambdós, com si el treballador individualment pogués triar no acceptar l'augment de la jornada laboral que li imposi l'empresari.

Després d'una llarga lluita del moviment obrer internacional, en 1919 la OIT va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores setmanals que regeix fins a avui. Amb aquesta directiva ens volen fer retrocedir més d'un segle, imposant-nos jornades legals de 10 o 12 hores diàries.

Davant aquest atac els caps dels grans sindicats europeus s'han limitat a fer crítiques verbals, però no és amb paraules com pararem aquesta directiva que atempta contra drets fonamentals dels treballadors. Per això, els treballadors de TB-TMB (Autobusos de Barcelona), fem una crida al conjunt dels treballadors, a les seves organitzacions i a la societat per a confluir en la lluita i la mobilització contra aquesta directiva.

Al mateix temps, exigim als eurodiputats que rebutgin tallantment i sense ambigüitats aquesta directiva en el Parlament Europeu i que el govern espanyol s'expressi en contra amb tota claredat i cridi al seu rebuig en tota Europa.

Comissió Permanent del Comitè d'Empresa de TMB -autobusos-