CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida: Pel respecte dels drets humans a les fronteres

Dimarts, 29 setembre, 2009

Almenys 14 persones van perdre la vida entre setembre i octubre de l'any 2005, morts a l'intentar travessar les tanques frontereres a Ceuta i Melilla. Fugien de la guerra, de la fam i de la misèria, i d'una vida sense futur ni dignitat en els seus països d'origen, a l'Àfrica Subsahariana. Molts d'ells van ser ferits, maltractats, deportats o deixats a la seva sort en el desert pel govern marroquí que va començar ja llavors a jugar el paper de gendarme d'Europa en el control de les migracions.

Quatre anys després, molts migrants segueixen intentant buscar aquest futur digne i perden la vida en el mar o en el desert. A l'Estret, a Canàries, en la costa africana o en nombrosos llocs del mediterrani. O veuen com els seus drets mes elementals són trepitjats tant en els països europeus, com en països africans. En el cas del govern del Marroc, durant aquests quatre anys ha continuat negant el dret d'asil, perseguint immigrants arribant a disparar i matar a diversos d'ells, efectuant incomptables razzias i posterior deportació a les fronteres condemnant-los a una destinació incerta i inhumà.

Per això, passats quatre anys, les organitzacions sotasignants, fem una crida a participar en la Vª Caravana a la frontera de Ceuta, el diumenge que ve 11 d'octubre.

El record d'aquelles víctimes de Ceuta i Melilla i el de tots els que han perdut la vida i la solidaritat amb quants sofreixen la repressió o es veuen obligats a emigrar, ens emplaça de nou a mobilitzar-nos. I demanem a totes les organitzacions democràtiques i solidàries que se sumin a aquesta mobilització, tant des del Marroc, com des de l'Estat espanyol.

Creiem imprescindible que seguim lluitant per a exigir que s'acabi aquesta cruel política sense sentit contra els migrants que no aconseguirà els resultats que diu perseguir i que no obstant això continuarà violant greument els drets humans de les persones que tracten tan sols de trobar un lloc on poder viure amb dignitat.

Asociación Marroquí de Derechos Humanos

Asociación Pateras de la Vida

Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía

Consejo de Migrantes Subsaharianos en Marruecos

Red de Asociaciones del Norte de Marruecos Chabacka

Actes programats

- Dissabte, dia 10 d'Octubre

Taula rodona a Tànger: Els drets humans dels migrants quatre anys després

- Diumenge, dia 11 d'octubre

Vª Caravana a la frontera de Ceuta. Sortida des de Tànger, a les 9h. des de la Plaça de les Nacions

Més informació:

Apdha: caravanaceuta@gmail.com Tel. +34956228511

Chabacka: boubker_k@yahoo.es Tel. +212661759843

Pateras de la Vida: pateras_vida@hotmail.com Tel. +212661639958

AMDH: tbel_2000@yahoo.fr Tel. +212661435048

S'està preparant un viatge col·lectiu que sortirà des de Tarifa. Les persones interessades poden escriure a caravanaceuta@gmail.com o trucar al Tf. 956228511.