CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cridem contra el seu intent de silenciar-nos. No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!

Dilluns, 26 octubre, 2009

El passat 22 d’octubre el jutjat número 5 del Prat de Llobregat va ajornar el desallotjament del Centre Social Okupat KOP-Alta Tensió previst per les deu del matí. El nou termini imposat és imminent i comprèn des del dimarts 27 d’octubre al 5 de novembre. Aquesta decisió judicial va ser conseqüència d’un informe realitzat pels mossos d’esquadra en que desaconsellaven fer el desallotjament en “no poder garantir la seguretat, amb la possibilitat de que es produïssin aldarulls”. Sabem que la solidaritat mostrada en aquests dies per nombroses persones i col·lectius ha estat el principal motiu pel qual han posposat la data de desallotjament, i ens sentim orgullosos. Amb aquesta data oberta volen desallotjar-nos amb la traïdoria i nocturnitat que els caracteritza, intentant entorpir aquesta solidaritat i sobretot invisibilitzant de cara a la població aquest conflicte.


Davant d’aquesta nova situació els membres del KOP hem decidit continuar amb la resistència prevista i donar-li la volta al seu intent de silenciar-nos. Si volen silenci, tindran soroll. En el moment en que els cossos policials es disposin a efectuar el desallotjament una sèrie de coets esclataran en diferents parts de la població i d’altres mecanismes serviran per alertar a tothom que aquest desallotjament, que volen fer veure que no es dona, s’està donant en aquell precís moment. Tothom podrà acostar-se a veure en directe el que volen silenciar.

Aquest intent de silenciar-nos està en l’arrel de tot el procés. Començant pel silenci al voltant del pacte vergonyant entre l’empresa propietària i l’ajuntament, o­n s’estableix que els primers hauran de fer-nos fora per la via judicial per acte seguit enderrocar l’espai. Un fet que apareix testimoniat en el punt 13 de l’acta de la junta de govern del passat 19 d’octubre o­n es va aprovar una llicència d’obres a Endesa Distribución Eléctrica S.L “per a l’enderroc de varis edificis al carrer Doctor Soler i Torrents num. 34-36” amb un termini d’execució de sis mesos que realitzarà l’empresa Sece. Per aquest enderrocament l’ajuntament cobrarà en concepte de taxes i impostos un total de 3.313,59 euros amb unes fiances de 63.628,79 euros. El següent pas comportarà l’expropiació municipal del terreny, que es troba afectat per un pla urbanístic sobre el condicionament dels voltants de l’estació del TAV, pel qual el consistori pagarà amb diners públics una indemnització milionària a l’empresa pel solar resultant i la “feina ben feta”. Un negoci lucratiu rodó per ensorrar un espai ple d’iniciatives culturals i polítiques.

Silenciar la nostra veu i la de tothom que es solidaritzi són les claus de la massiva presència policial d’aquests darrers dies a tota la població: controls diaris a les entrades, augment de les patrulles a l’interior de la mateixa, presència de nombrosos secretes a les immediacions, i dos sorollosos dies d’helicòpters sobrevolant l’espai durant més de mig hora. El darrer ahir mateix. Aquesta presència policial desmesurada ha donat lloc al control de tots els membres del KOP i d’altres col·lectius amb diverses identificacions i multes a persones que mitjançant cartells, enganxines o pancartes volien expressar la seva solidaritat. El consistori ha refermat aquesta tasca fent treballar a la brigada municipal diàriament per que netegés a consciència tota la població de qualsevol mostra de rebuig al desallotjament. Arribant a prohibir-nos l’ús de cotxes amb megafonia pels carrers del Prat i denegant permisos per penjar pancartes que denunciaven els fets, arrencant les que s’han posat aquests dies.

Aquest intent de silenciar-nos l’hem intentat trencar cada dia en aquests darrers anys i tornarem a trencar-lo el mateix dia del desallotjament, en el moment en que es produeixi i a la tarda del mateix dia quan convoquem una concentració de rebuig a les 19.30 de la tarda davant del consistori per cridar ben fort contra la seva hipocresia i en defensa dels espais alliberats. Esteu atents a les convocatòries.

No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!

No s’ensorren sis anys de KOP!!

Lluita i resistència!!

Assemblea del KOP-Alta Tensió. 26 d’octubre de 2009. El Prat de Llobregat