CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CRISI. Creus que els bancs et roben? Descobreix com ho fan i com donar-li la volta

Dimecres, 17 setembre, 2008

Amb el nom de CRISI ha sortit al carrer avui 17 de setembre una publicació gratuïta de 20 pàgines, de la que s'ha fet una tirada de 200.000 exemplars i s'ha repartit àmpliament per tota Catalunya.

És tracta d'una nova iniciativa dels moviments socials per criticar en profunditat el sistema capitalista i el poder de la banca, mostrant de forma clara qui mou els fils de l'entramat polític i financer.


La publicació també dóna a conèixer una acció de desobediència civil a la banca portada a terme per Enric Duran, activista dels moviments socials de Barcelona, a través de la qual ha sostret a diverses entitats bancàries 492.000 €, que han estat destinats a l'edició de la publicació Crisi, a diverses campanyes i a col·lectius socials crítics amb el sistema capitalista.

Fem visible el govern amagat, construïm una altra societat

Ningú és més esclau que aquell que falsament es creu lliure” Goethe

Les oligarquies econòmiques a les quals mai veiem les cares, financien governs d'esquerra o dreta mentre conflueixen en els mateixos clubs secrets per debatre amistosament sobre el nou ordre mundial. Contradicció? No, estratègia rigorosament planificada.

El nostre vot cada 4 anys en un sistema pràcticament bipartidista és la manera més senzilla de fer-nos creure que estem en una democràcia. I aquesta mena de democràcia dirigida, sorgida d'uns plans meticulosament orquestrats després de la segona guerra mundial, ha demostrat ser la manera menys costosa de mantenir submisa la població mentre el poder d'unes poques famílies es feia imperial.

Al llarg dels anys l'obscur sistema financer s'ha fet cada vegada més omnipotent, portant la màxima del creixement exponencial fins a l'exageració. L'economia real s'ha convertit en un apèndix de les finances, complint acceleradament la funció de convertir crèdits en deutes i consum. Tot plegat mentre als pobles se'ns roba per partida doble: plusvàlua empresarial i plusvàlua pels banquers privilegiats amb la creació de diners.

En aquest context, les crisis fins ara no havien plantejat cap problema, ja que precisament són moments que aprofiten els peixos més grans per menjar-se els mitjans i els petits.

Però aquest sistema perfecte té un enemic insuperable d'aquí en endavant: els límits planetaris. No es pot créixer sempre en un planeta amb recursos finits. Ara, a principis del segle XXI, estem arribant a aquests límits. L'or negre ens ha donat el primer avís, d'altres combustibles fòssils, minerals per la indústria, fertilitzants per l'agricultura, terres cultivables, escalfament global i un llarg etcètera de recursos limitats venen després.

Mentre els qui ostenten el poder invisible continuen debatent amistosament com serà el nou ordre que rellevarà l'actual crisi estructural i si la guerra, la gana o les malalties són millor o pitjor estratègia pels seus interessos, nosaltres els pobles, tenim la responsabilitat d'aprofitar aquesta oportunitat per actuar abans que sigui massa tard. El poder no és tal sense obediència, ni sense por. Cada vegada som més les veus insubmises i ens estem organitzant. Lector, lectora, et fem saber que pots triar si vols seguir sotmesa o vols ser lliure.

Aquesta publicació del 17 de setembre del 2008 vol cridar l'atenció a qui vulgui escoltar, que els moviments socials estem al cas per oposar-nos a la dictadura econòmica tramada a esquena de la població i construir una altra societat, ara i aquí.

Qui som?

Som un grup de persones molt actives en els moviments socials. Es tracta d'una iniciativa puntual en que participem a títol individual.

Darrera d'aquesta publicació no hi ha cap institució, ni empresa, ni organització. Som persones de les que habitualment trobaràs en campanyes per denunciar el sistema actual i construir-ne alternatives, persones com podries ser tu.

La diferència es que aquest estiu en comptes d'anar-nos-en de vacances ens hem quedat preparant aquesta acció, en les que esperem poder comptar amb tu i les teves amistats.

Si vols dir-nos d'alguna manera, potser per exemple: Col·lectiu temporal Crisi.

Volem demostrar que si ens organitzem no cal tenir el govern, el Grupo Prisa, el Grupo Zeta, el grupo Godó o el Grupo Planeta darrera per fer arribar una informació important a tota la població, t'hi apuntes?

Per contactar:

info(arroba)17-s.info / tel. 605 823 343

Més informació:

www.17-s.info

Per accedir al continugut de la publicació, aneu a:

polaris.moviments.net:8000/ca/crisi


APAGADA MUNDIAL, per deixar respirar el planeta

AQUESTA APAGADA SERÀ DE 21.50 A 22.00 A LA MATEIXA HORA LOCAL DE CADA PAÍS DE TOT EL MÓN, DEL DIMECRES 17 DE SETEMBRE

Foscor mundial, el 17 de setembre del 2008, des de les 21.50 a les 22.00 hores. Es proposa apagar totes les llums I si es possible tots els aparells elèctrics, perquè el nostre planeta pugui respirar.
Si la resposta és massiva, l'energia que s'estalvia pot ser brutal. Només 10 minuts I veurem el que passa. Si estem 10 minuts a la foscor, encenem una vela I simplemente la mirem, nosaltres I el nostre planeta estarem respirant. Recordem que la unió fa la força I Internet pot tenir molt de poder I pot ser quelcom molt gran.
Aprofitant la publicació CRISI, la gent del territori català ens hi podrem sumar amb un enfocament propi que es desvelerà el mateix dia 17.


Concentracions davants els Ajuntaments del teu poble o ciutat

El divendres 19 de setembre, a les 20 h., es convoquen concentracions per compartir la teva indignació amb la gent, pots portar pancartes, cassoles, instruments,... el que vulguis.

La motivació de concentrar-se davant els ajuntaments és que la gent pugui tenir un espai comú a nivell local per trobar-se i aprofitar la difusió que tingui la convocatòria.

La proposta seria que després de la concentració davant els ajuntaments la gent es desplaci fins l'oficina d'alguna entitat financera i llegir allí el manifest elaborat (en document adjunt) o un altre escrit que es decideixi a nivell local.

Crisi

Attached documents