CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de la festa de suport a la CNT 66 (Catalunya Nord)

Dimarts, 14 setembre, 2010

El retall dels drets socials i el projecte governamental francès d’augmentar l’edat de jubilació, molt presents en la festa de la CNT 66 d’aquest any, que va tenir lloc el dia 11 de setembre a Pià, amb actes previs a Perpinyà els dies 9 i 10.

Encara viu el debat sobre el sindicalisme francès d’acció directa, de la projecció a Perpinyà el divendres 10 d’octubre del documental de Michel Mathurin ‘Et pourtant ils existent’, dins de les jornades de la CNT 66 (Catalunya Nord) d’aquests dies, es va celebrar durant tot el dia la festa cenetista l’11 de setembre en l’espai municipal a l’aire lliure St. Jordi de Pià, al Rosselló, amb una assistència molt nombrosa de companyes i de companys de totes les edats i també la seva mainada.

En les intervencions després d'haver dinat es va posar en qüestió la retallada dels drets socials i laborals, especialment el projecte francès d’augmentar l’edat de jubilació, que rebutja totalment la CNT francesa, sense negociació possible en aspectes del projecte, i la situació de retallades socials i de reforma laboral que fa el Govern espanyol. Van fes ús de la paraula representacions del Sindicat d’Ensenyament i del de PTT de la CNT 66, de Solidaires 66, de la CGT de Catalunya, d’ASTI, de solidaritat amb Palestina, de les associacions contra els OGM i altres intervencions d’interès.

A nivell de difusió de les lluites obreres i de la crítica social llibertària hi havia diverses taules de llibres i publicacions, com ara la de la CNT 66, organització molt present a Perpinyà en la manifestació del passat 7 de setembre, i del Centre Internacional de Recerca Anarquista (CIRA), també algun editor i la seva taula de publicacions, com ara Spartakus, amb Daniel Guerrier, i les edicions Le Coquelicot, de Tolosa del Lenguadoc, amb Juanito, i alguns autors. La CGT de Catalunya va presentar material i publicacions en relació a les properes mobilitzacions obreres, com ara la manifestació anarcosindicalista del 18 de setembre al centre de Barcelona, que convoquen la CGT, Solidaritat Obrera i la CNT de Catalunya, i la jornada de vaga general de 29 de setembre.

L’ambient fraternal era magnífic i un any més creix l’assistència en aquesta festa de suport a la CNT 66 en que hi ha la participació de militància de diversos departaments i també de Catalunya. En la tarda i en el vespre hi va haver les actuacions de la coral ‘La Barricade’ de St. Etienne i el grup Brassen’s not Dead. Entre els actes previs, el dijous 9 de setembre la CNT 66 i la ‘Torcatis’ havien organitzat a aquesta llibreria de Perpinyà una molt concorreguda presentació del llibre ‘Fragments épars pour un anarchisme sans dogmes’, amb la intervenció del seu autor Tomás Ibáñez, ex professor de psicologia social a la Universitat Autònoma de Barcelona i afiliat a la CGT.

Una crònica de Miquel-Dídac Piñero