CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de la III Escola d’estiu

Dilluns, 10 juliol, 2023

El cap de setmana del 30 de juny i 1,2 de juliol es va celebrar la tercera edició de l'escola d'estiu de la CGT Catalunya a comarques gironines. Sota el lema "el sindicat és escola", aquestes jornades tenen el propòsit de ser un punt de trobada entre les afiliades d'arreu del territori per escoltar, debatre i formar-nos vers les lluites que ens interpel·len.

Les jornades van iniciar amb una ponència sobre un breu recorregut històric sobre l'anarquisme i les seves branques i principals autors.

El dissabte, amb el títol "Que prengui la metxa" vam poder conèixer de primera mà la situació del que està passant als carrers de França amb les companyes del sindicat Solidaires. Les ponents van fer un repàs des de l'execució de l'article 49.3 de la Constitució francesa que aprovava un endarreriment de dos anys de la jubilació, fins a la més candent actualitat amb l'assassinat del jove Nael M a mans de la policia.

Seguidament, va haver-hi una taula rodona sobre l'acció i l'estratègia sindical amb companyes de Batzac, de la secció sindical de la residència Joan XXIII, sindicat d'ensenyament i la secció sindical DXC. Les ponents van fer una explicació dels seus conflictes sindicals, i es van posar sobre la taula diferents propostes per aprendre dels èxits, però sobretot per superar els límits de les lluites. "Les vagues es creen. Les condicions mai són òptimes, s'ha de crear el caldo de cultiu per generar el conflicte".

 

Després d'una pausa per dinar i parlar amb les companyes de manera distesa, es va continuar amb un taller dinamitzat per Ulex Project per dotar-nos d'eines i habilitats per la col·laboració i l'agilitat orgànica.

Diumenge, es va començar amb una ponència sobre els nous reptes que sorgeixen en el sindicalisme com són les intel·ligències artificials i els treballadors autònoms "No existeixen els treballadors autònoms, perquè no hi ha autonomia en el capitalisme".
L'escola d'estiu va tancar amb una dinàmica pensada per les noves militants del sindicat per conèixer el funcionament de la CGT.
Per concloure, aquestes jornades són un exemple de l'organització i de la societat que volem construir. Un espai de formació i debat, però també d'autoorganització, suport mutu i d'afectes.

 

El sindicat és escola!