CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de la vaga del 29M al Pallars

Dissabte, 31 març, 2012

jpg_DSC04567.jpg

El dia 29 un grup de 20 persones convocades pel Sindicat de la Muntanya vam tallar la carretera N-260 al seu pas per Gerri de la Sal. Vam estar de les 7.30h. a les 8.30h. i els mossos d'esquadra es van limitar a fer-nos un reportatge fotogràfic.

A les 9h. vam començar un piquet informatiu a Sort per informar als companys de Correus i del Consell Comarcal sobre els motius de la vaga.

A les 9.30h. vam protagonitzar una concentració a la parada de bus de la mateixa localitat. Quan vam ser una cinquantena de persones vam tallar la carretera manifestant-nos fins la sortida del poble.

A les 10h. vam fer una caravana lenta de vehicles fins a Pobla de Segur on havíem convocat una altra concentració que també va derivar en piquet/manifestació que es va dirigir al CAP, bancs, Correus i diversos comerços.

A les 12h. vam arribar a Tremp on la manifestació espontània ja havia arribat i es va intentar capitalitzar per treballadors de l'Acadèmia Militar de Talarn que protestaven contra el seu futur tancament. El bloc anticapitalista i antimilitarista vam decidir fer un altra marxa i vam anar a l'hospital de Tremp, l'Institut i d'altres comerços i bancs. La "manifestació" de Tremp va ser la més nombrosa, calculem que podien haver-hi unes 300 persones. Tenint en compte que la majoria treballava i la població té uns 4.000 habitants és una xifra important.

No hi va haver incidents destacables. L'actuació dels mossos d'esquadra va anar en tot moment encaminada a garantir el lliure moviment del piquet/manifestació i només cal assenyalar la presència d'un nombre exageradament elevat de policia de paisà.

A les 16.30h. un petit grup vam decidir sumar-nos a la manifestació de Lleida.

No tenim dades del seguiment de la vaga al Pallars. Com sempre devia de ser escàs. La presència al carrer va ser destacable. Segurament la més nombrosa d'una vaga general.

Sindicat de la Muntanya Pilum-CGT