CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de l’assemblea i tancada a l’IES Martí Franquès de Tarragona contra les retallades en educació

Dimecres, 15 febrer, 2012

Vet aquí una descripció del que va succeir la tarda nit del dimarts 14 de febrer a l’Institut Martí Franquès de Tarragona. Aquesta pretén ser una descripció i una enumeració d’algunes de les coses que es van parlar i acordar, que intentarà ser el màxim d’objectiva possible. Feina quasi impossible… Intentem-ho!

La segona tancada de centres educatius que s’està promovent des de l’assemblea per una educació pública digna i de qualitat va fer cap a l’Institut Martí Franquès de Tarragona cap a les 20 hores, després de la manifestació de tot el sector públic contra les retallades i que va aplegar 600 persones.

Unes 150 persones, mestres, alumnes, professores i famílies, van ser presents a l’assemblea en què s’havia d’explicar les mobilitzacions a les diferents comarques i pobles del Camp de Tarragona i pensar i planificar com continuar les mobilitzacions.

A nivell d’acords i accions per fer, es va decidir tirar endavant:

- Portar les samarretes de color groc tots els dimarts, dia que estan sortint a les comarques de Barcelona. Per aconseguir aquestes samarretes cal enviar un mail a davidinefo@gmail.com, especificant quantitat i talles, al preu de 3 euros per samarreta. Cal visualitzar la protesta portes enfora! Es parlà de sortir fora del centre cinc minuts al final del mati.

- Posar pancartes als centre amb el lema: En defensa d’un ensenyament públic de qualitat.

- Continuar la tasca pedagògica amb els companys i companyes sobre el que significa les retallades a educació i el desmantellament de l’educació pública. Aquesta tasca hauria de comportar assemblees de zona o comarca on poder reunir forces i esforços i a la vegada poder tenir més ressò a tot el territori. A l’Alt Camp, ja s’està promovent de forma molt activa, igual que al Baix Penedès i a Salou. El proper 21 de febrer, es farà una assemblea al centre cívic de l’estació de El Vendrell a les 17 hores.

- Fer publiques les accions i protestes que es fan a cada escola o poble, a tota la premsa possible i per les llistes, blocs i webs que estan coordinant l’assemblea. Recordeu al feisbuc mestres inconformes i al bloc Deixa de ser una illa

- Enviar cartes a les famílies, corren tres models diferents que cada centre pot adaptar a les seves necessitats. També cal enviar cartes a la premsa.

- Dijous vinent, 23 de febrer, a les 19.30h, es farà la següent assemblea per continuar amb les mobilitzacions, a la URV, al Campus TGN. Informarem més precisament properament.

- Es farà una classe a l’aire lliure per explicar en què consisteixen les retallades, amb mobiliari inclòs. Concretarem el dia aviat.

-Coordinar-nos amb la resta de tancades del territori per mirar de fer les següents.

-Posarem al bloc la proposta d’anar a visitar el parlament de Catalunya el màxim nombre de centres educatius el mateix dia, amb la idea de votar-la i anar-la coordinant.

Hi va haver més idees i propostes, però hi ha el consens que aquella idea o proposta que no tingui una persona o un grup responsable de dinamitzar-la ha d’esperar a que sigui així per assumir-se com a tal.

L’Assemblea i la posterior tancada va ser una nova demostració d’autorganització i de suport mutu, en què totes les persones que hi vam participar ens vam fer responsables dels nostres fets i accions. Més de 100 persones ens vam quedar a dormir al terra de l’institut, amb la ferma idea de mostrar el nostre rebuig a les retallades a l’ensenyament públic, que dilluns passat va patir un exemple més de l’estat de les coses quan el conseller Mas Cullell va inaugurar l’Escola Internacional de Salou, un centre exclusiu i elitista, que possiblement serà subvencionat en el futur, tal com va reconèixer el mateix Mas Culell a la mateixa inauguració. Una nova presa de pèl en què van participar els directors de les escoles públiques de la zona en assistir a la inauguració.

Es moment d’agafar més forces, de perdre la por a les mobilitzacions, de visualitzar les protestes, de ser intel·ligents i coordinar-nos, però també de plantar cara fermament. En aquest sentit ja ha hagut centres que han patit coaccions per part de la inspecció educativa davant pancartes posades als centres o davant el propòsit de tancades. Sapiguem que les pancartes i les tancades no són il·legals, però sí que, al departament, molesta aquesta visibilitat del malestar de la comunitat educativa. Davant d’això pressionen amb expedients que mai es porten a terme o que no van a enlloc, però que paralitza les protestes. Perdem la por a les seves falses amenaces. Trobem-nos, parlem-ne, fem. Ens sobren els motius per dir PROU!

Deixa de ser una illa - CGT Ensenyament Tarragona

http://deixadeserunailla.blogspot.com/2012/02/assemblea-i-tancada-lies-marti-franques.html