CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de les accions en 7 ciutats pels presos i preses en vaga de Sinaloa i Chiapas

Dimecres, 26 octubre, 2011

A les ciutats de Valladolid, Bilbao, Segòvia, Palma, València, Madrid i Barcelona la CGT va respondre de manera coordinada a la convocatòria que l'11 d'octubre van realitzar els familiars dels presos en Plantón, el Grup de Treball "No estem tots i totes" i la Xarxa contra la Repressió i per la Solidaritat de Chiapas per solidaritzar-se amb la demanda principal de la vaga de fam: la llibertat immediata i incondicional de tots els presos polítics en lluita. Per a la propera setmana es preparen més accions per així sostenir la mobilització a gairebé un mes de l'inici de la radical reivindicació.

Durant el matí del 21 d'octubre aquestes són les accions simultànies que es van emprendre:

- Valladolid: una trentena de companys i companyes es van concentrar a les portes de la Fundació Cristóbal Gabarrón per demanar que es revoqui el "premi Internacional Gabarrón a una Trajectòria Humana 2011" rebut per l'ex-president de Mèxic Ernesto Zedillo Ponce de León fa un parell de setmanes. Lliurament a aquesta Fundació d'un document en què se sol·licita la revocació de manera formal.

Així mateix també es va utilitzar la concentració per mostrar el nostre suport als presos/es polítics/ques chiapanecos en vaga de fam i al Plantón de familiars i amics/gues. Presència policial discreta.

- Palma: intent de lliurament al consolat del comunicat. Per part d'aquest s'han negat ha rebre la carta pública amb la qual cosa, tot i en el cas que aquesta negativa fos legal, suposa una actitud i un posicionament per part dels representants de l'Estat mexicà clarament violador de les seves funcions teòriques: atendre la població i gestionar els assumptes d'interès comú. També campanya de faxos i correus electrònics.

- Bilbao: lliurament del comunicat en el Consolat.

- Segòvia i Madrid: Impuls de campanya d'enviament massiu de faxos i correus electrònics.

- Barcelona: prop de 20 persones pertanyents a L'Adhesiva, espai d'encontre i acció, Grup de Suport a la Zona Costa, Mexicans/es en Resistència des de Barcelona, ​​Adherents a la Zezta Internacional, persones a títol individual i la CGT han mantingut una reunió amb la cònsol altern Norma Ang, en la qual se li ha traslladat els motius de les protestes i també s'ha comentat la situació de persecució política als i les defensores de drets humans, com el cas de Nataniel Hernández Núñez, director del Centre de Drets Humans Digna Ochoa.
Fora, s'han repartit al voltant de 200 fulls informatius sobre això també amb propera presència policial. La policia ha exigit la identificació als que han entrat al consolat.

I amb anterioritat, dimecres 19, a tres setmanes de l'inici de la vaga i els dejunis, vam estar a Ràdio Klara de València (www.radioklara.org) sent entrevistats prop de mitja hora sobre la vaga de fam i el context d'extrema violència paramilitar contra les comunitats zapatistes:

http://www.cgtchiapas.org/noticias/audio-entrevista-radio-cgt-sobre-huel ...

Ja des del dissabte 15 d'octubre, inserint les protestes en el marc de les manifestacions globals del 15-O, es van realitzar accions de difusió en les mobilitzacions de Madrid i València:
http://www.cgtchiapas.org/documentacion/comunicados-cgt/cgt-inicia-madri ...

D'aquest manera s'han desenvolupat les primeres accions fins ara. Es pensa reprendre les mobilitzacions de la CGT en ciutats com Saragossa, Lleida, Gijón, la Corunya, Alacant, Múrcia, Tenerife, Ponferrada, Iruña, i altres localitats pendents de confirmar.

Sabines i Calderón responsables!

A Alberto Patishtán, Rosa López, al seu fill i als altres 9 companys els volem lliures!

Respecte total al Plantón de familiars!

L'Altra Campanya i la Sisena internacional per un món sense reixes!

Visca l'EZLN! Visca el CNI!

Equip de Treball de Mèxic de la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT

Més informació i fotografies:

http://www.cgtchiapas.org/documentacion/comunicados-cgt/cgt-cronica-acciones-7-ciudades-por-press-huelga-sinaloa-y-chiapas

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció