CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de les manifestacions del 1r de Maig 2011 a Catalunya

Dilluns, 2 maig, 2011

Bcn matí 1

Un any més la CGT de Catalunya conjuntament amb altres organitzacions i diversos moviments socials, ha sortit al carrer a diverses ciutats de Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida, Vilafranca, Vilanova, Tarragona, Terrassa,...) amb motiu del 1r de Maig.

Un any més hem dit que ja ni ha prou de retallades, d'atacs als drets de la classe treballadora, d'explotació, atur i precarietat, d'alimentar aquest sistema capitalista que només pensa en el benefici per damunt dels drets de les persones, de pactes socials amb els que el sindicalisme institucional contribueix a que dada dia estiguem pitjor...

Un any més hem recordat que cal passar a l'acció, el 1r de Maig i tots els dies de l'any.

- 1r de maig CGT-Barcelona

En aquest 1 de maig la CGT de Barcelona ha celebrat una manifestació a la qual han assistit unes 800 persones vingudes de Barcelona, ​​Baix Llobregat, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Manresa, Berga.

Durant el recorregut la manifestació ha passat pel local de la UGT a on s'ha col.locat una pancarta que posava "venuts i traïdors". També s'ha passat pels antics jutjats que van ser okupats durant un matí per la CGT per reclamar el nostre patrimoni sindical acabant davant dels locals sindicals de CCOO a on també s'han cridat consignes contra aquest sindicat.

Hem recordat que fa un any, l'1 de maig del 2010, es va produir l'ocupació de la 8a. planta Via Laietana 18 per part de la CGT, sent posteriorment desallotjats pels Mossos d'Esquadra.

Han parlat companys de Barcelona, ​​Sanitat, Químiques, Sabadell, Mollet, el secretari d'Acció Social del confederal de Catalunya. Els discursos han versat sobre alguns problemes concrets de les empreses en crisi o que s'estan mobilitzant i també contra l'energia nuclear. S'ha fet una crida a donar suport als companys de Tarragona si ho demanen en la seva lluita pel patrimoni sindical.

CGT Barcelona

- Barcelona, manifestació alternativa unitària 1r de maig

La tarda del 1r de Maig unes 6000 de persones de col·lectius anticapitalistes, d'esquerra independentista, llibertaris, moviments socials, i sindicats combatius s’han manifestat per Barcelona contra les retallades socials sota el lema “Ara ens toca a nosaltres”.

La manifestació ha partit dels Jardinets de Gràcia i ha recorregut la part alta de la ciutat, on s’han fet accions davant els domicilis del president de la Generalitat i de Fèlix Millet, i també davant la seu del Departament d’Ensenyament i l’Hospital Clínic, on ha conclòs amb la lectura del manifest unitari i la secció sindical de CGT ha desplegat una pancarta.

Durant tot el recorregut els manifestants han cridat consignes denunciant la banca, les grans empreses i els polítics al seu servei, així com les polítiques de precarietat i de retallades socials que s’apliquen en el seu benefici. La denúncia també s’ha dirigit contra els sindicats “majoritaris” per la seva política desmobilitzadora i de complicitat directa en les retallades de drets. Pintades i accions contra entitats bancàries i vinculades amb el capitalisme han sovintejat durant tot el recorregut

La manifestació ha comptat amb la presència de nombroses organitzacions i col·lectius tant de l’esquerra anticapitalista com de la sindical, així com amb moviments socials (immigrants, habitatge...) i col·lectius de treballadors/es en lluita, com els de Telefònica i sanitat. La presència de la CGT ha estat formada per alguns centenars de manifestants escampats pel mig de la manifestació, pertanyents a diverses federacions, sindicats i seccions sindicals, amb especial rellevància de les companyes de sanitat.

Al final de la manifestació s'han produït diversos incidents i la intervenció repressiva de la policia ha acabat amb una quinzena de detingudes.

Kaos en la Red i Redacció.


www.btvnoticies.cat

- 1r de Maig a Lleida

Al voltant d'un centenar de persones ha participar a la manifestació convocada per la CGT de Lleida pel 1r de Maig. En el recorregut s'ha fet palesa la posició contraria al pactisme de les organitzacions que diuen majoritàries; s´ha desplegat una pancarta en un del edificis del trajecte: "CCOO i UGT traïdors. Tothom ho pensa, nosaltres ho diem".

La Manifestació ha acabat amb parlaments del Secretari General de la CGT de Catalunya Bruno Valtueña i del Secretari General de la F. I. de la CGT de Lleida Luis A. García.

CGT Lleida

- 1r de Maig a Tarragona i Reus

Més de 400 persones s'han manifestat a Tarragona el 1r de Maig dins la manifestació alternativa convocada a la tarda per la CGT i la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, una manifestació estructurada en dos blocs amb el mateix nombre de manifestants cadascun. El primer d'ells, anarcosindicalista i llibertari, amb la meitat dels manifestants, agrupava la CGT de les comarques del Camp de Tarragona i Baix Penedès, l'Ateneu Llibertari i altres persones de moviments socials.

La protesta contra les retallades a la sanitat, les pensions i l'ensenyament i contra les polítiques econòmiques de governs i patronal ha centrat bona part de les consignes, i han marcat les intervencions del final de la manifestació per part de la CGT (Quim Garreta, Secretari d'Organització CGT Catalunya), la Coordinadora, els companys de sanitat de la CGT i l'Ateneu Llibertari de Tarragona, que també ha tingut un record per a Patri Heras, una de les persones preses arran d’uns disturbis succeïts el 4 de febrer de 2006 que es va suicidar el passat dimecres.

El matí, a Reus, unes 50 persones han participat en l'acte d'homenatge a l'històric militant anarcosindicalista Joan Garcia Oliver, fill de la ciutat, amb diverses intervencions i la col·locació simbòlica d'una placa en la casa on va viure al c/Sant Elies. L'acte estava organitzat per CGT, CUP, AJR i Maulets.

CGT Reus

- 1r de Maig a Vilafranca del Penedès

Unes 300 persones es van manifestar la tarda del 30 d'abril pels carrers de Vilafranca del Penedès, amb motiu del 1r de Maig i per protestar especialment per les retallades que vol portar a terme el govern de la Generalitat.

La manifestació estava convocada per la CGT i altres sindicats alternatius i per diversos col·lectius i moviments socials de la comarca de l'Alt Penedès.

CGT Alt Penedès

- 1r de Maig a Girona

Unes cent cinquanta persones s’han aplegat el matí del 1r de Maig al Punt de Trobada de la Rambla de Girona per participar de la jornada reivindicativa del Primer de Maig. Després de l’esmorzar popular, s’ha presentat el Decàleg de la Mesa Cívica pels drets socials, laborals i polítics de Girona, en el qual s’hi fan explícites les reivindicacions locals per combatre la crisi.

Els parlaments han finalitzat amb la intervenció de diverses persones moment en que ha arrencat la manifestació encapçalada pel lema “Prou pactar, és hora de lluitar”.

Durant la marxa, que ha transcorregut amb normalitat pels carrers cèntrics de Girona, s’han pogut sentir lemes contra les retallades socials i laborals, contra el pacte de les pensions, i en defensa dels drets de la classe treballadora.

La manifestació ha finalitzat amb la lectura del manifest de la Mesa Cívica i s’ha tancat la jornada amb un dinar popular a Plaça Catalunya que ha aplegat prop d’un centenar de persones.

Mesa Cívica de Girona

- 1r de Maig a Terrassa

Unes 200 persones han participat a la manifestació del matí a la plaça 1r de Maig de Terrassa, pels drets laborals i socials, per un 1r de Maig combatiu.

La mobilització estava convocada per l’Assemblea Popular de Terrassa, en la que participa la CGT.

CGT Terrassa

- 1r de Maig a Vilanova i la Geltrú

Unes 300 persones es van manifestar el 1r de Maig pels carrers de Vilanova convocades per la CGT i l'Assemblea pels Drets Socials i amb el suport d'altres col·lectius.

Després d'un llarg recorregut es va finalitzar la manifestació amb un seguit d'intervencions, entre elles les dels representants de la CGT del Garraf i la FEMEC-CGT.

CGT Garraf