CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica de les mobilitzacions de la CGT el 19 de juliol a Barcelona

Divendres, 20 juliol, 2012

El matí del 19-J a Barcelona es van viure talls de tràfic en diversos punts de la ciutat i en diverses empreses, amb forta implicació dels afiliats de CGT. Van començar els treballadors de Correus tallant el tràfic a la Via Laietana, per 5è dia consecutiu els treballadors del INSS i d'estrangeria tallaven el el Passeig de Sant Joan, els treballadors de Renfe ocupaven la via fèrria en Sant Andreu Condal paralitzant el funcionament dels trens prop d'una hora i al seu torn realitzaven una concentració a Sants-Estació per a posteriorment tallar la circulació en el carrer Tarragona. Els treballadors de l'INE tallaven el tràfic intermitentment en la Via Laietana. Com resum un matí de mobilitzacions descentralitzades que es va notar en diversos punts de la ciutat i amb una forta repercussió mediàtica.

Ja a la tarda la CGT vam realitzar una concentració enfront de la seu central de Convergència i Unió (CiU) als quals fem responsables de ser els que realitzen les retallades en sanitat, educació, serveis socials, etc i a més donen suport a totes les retallades que promou el PP, quan no són ells els ideòlegs de les retallades. Ens vam concentrar unes 750 persones que després de vint minuts de protesta, vam baixar en manifestació per Pau Claris fins a la Plaça Urquinaona, durant el recorregut vam anar augmentant el nombre de manifestants fins a prop de les 2.000 persones i ja quan vam arribar on començava la manifestació el numero de persones que se'ns va anar sumant va anar incrementant-se.

Com resum podem considerar un èxit les mobilitzacions descentralitzades, la concentració i posterior manifestació fins a la Plaça Urquinaona ja que se'ns va tornar a veure a la CGT en el carrer batallant contra les mesures regressives que ens volen imposar. La manifestació amb la resta de forces sindicals va ser una marea immensa de persones que va transcórrer per la Via Laietana fins a finalitzar amb la lectura d'un manifest.

Carlos Navarro

CGT-Premsa Barcelona