CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica del 29-S a Barcelona

Divendres, 30 setembre, 2011

29-S Bcn

BUS REIVINDICATIU A BARCELONA

Cronologia de les accions realitzades el matí del 29-S:

Amb lleuger retard a causa d'una avaria mecànica (un problema de bateria) en l'autobús combatiu, el matí del 29-S a les 8:20h. va començar la ruta reivindicativa, amb la participació d'unes 150 persones en l'autobús i altres vehicles.

El primer punt de la ruta ha estat Consorci d’Educació de Barcelona a la Plaça Urquinaona on s'ha llegit un manifest sobre la problemàtica de l'ensenyament i s'han cridat diverses consignes en contra de les retallades i a favor de la necessitat de realitzar una vaga general.

Des d'allí el bus combatiu ha partit cap a la Torre Agbar al costat d'una caravana d'uns 30 vehicles (cotxes, motos i bicicletes) on s'ha arribat sobre l'hora prevista. Una vegada allí els integrants de la caravana ens hem concentrat en les portes d'Aigües de Barcelona on s'han continuat cridant consignes contra les retallades i contra les privatitzacions. Un company d'Aigües de Barcelona a intervingut per a explicar-nos les privatitzacions que es van a efectuar i els acomiadaments de treballadors que això representa. Durant l'acte s'han fetr explotar diferents traques de petards.

D'allí s'ha partit cap a l'hospital de Sant Pau on ens esperaven en la porta d'urgències els treballadors que han intervingut per a exposar que el Comitè d'empresa no acceptarà cap retallada i que per la nit hi hauria concentració i mobilitzacions. També s'ha informat de la manifestació de la tarda.

De nou en ruta ens hem dirigit a l'hospital Dos de Maig on de nou hem ens hem trobat amb treballadors i usuaris que ens esperaven. Allí s'ha tornat a llegir un manifest per part dels membres de la ruta reivindicativa i els usuaris de l'Hospital ens han explicat la seva problemàtica i la nefasta actuació del Comitè d'empresa que s'oposa a les mobilitzacions. Durant la concentració s'han tallat els dos carrers on es localitza l'hospital. Sent les 12h. s'ha partit cap a Departament de Territori i Sostenibilitat.

Sobre l'hora prevista la caravana reivindicativa, que s'ha vist incrementada per la presència de més companys, ha arribat al Departament de Territori i Sostenibilitat (Av. Josep Tarradellas 2-4-6) on s'ha ocupat transitòriament les oficines mentre s'han continuat cridant consignes contra les retallades i per la necessitat d'una vaga general i s'ha informat de la necessitat de lluitar contra el capital.

Després de marxar del Departament de Territori i Sostenibilitat, la caravana, que va engalanada amb pancartes i banderes dels sindicats presents CGT, CNT-AIT, CNT Catalunya i IAC, s'ha dirigit a l'empresa COMSA-EMTE on s'ha entrat en les seves instal·lacions i s'ha denunciat el tancament de l'empresa i l'acomiadament de treballadors i treballadores.

La marxa ha continuat fins a l'hospital Clínic, sent seguits per un parell de vehicles policials, arribant allí al voltant de la 13:30h. on s'ha tallat el carrer Villarroel i posteriorment al costat dels treballadors s'ha ocupat l'hospital de forma silenciosa per respecte als usuaris.

La ruta combativa amb els objectius traçats compliments continua en marxa en suport d'altres lluites que s'estan donant en aquests moments, desplaçant-se fins el carrer Sant Pau 109 en suport amb els concentrats contra el previst desnonament de l'edifici.

>>> Galeria fotogràfica a: www.rojoynegro.info/galeria/accion-sindical/29s-acciones-la-manana-barcelona

MANIFESTACIÓ PER LA TARDA

Afiliades dels sindicats CNT-AIT, CGT, CNT-Catalunya, CoBas, Solidaritat Obrera, COS i IAC s'han manifestat la tarda del 29-S pel centre de la ciutat per rebutjar les retallades i denunciar la precarietat laboral i la situació econòmica. Els sindicats convocants defensen que cal actuar i mantenir les mobilitzacions, i caminar cap a una nova vaga general.

La marxa, a la que han participat unes 2000 persones, ha començat davant la seu de Foment Nacional del Treball a dos quarts de set, on s'han llançat ous en senyal de protesta. Després ha avançat per la Via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, i posteriorment ha continuat pel carrer de Ferran i s'ha pujat per la Rambla fins a la plaça de Catalunya, protagonitzant una seguda. Després ha continuat fins a plaça de la Universitat, on representants de cada sindicat convocant han realitzat uns breus parlaments. També han anunciat una concentració el dia 8 d'octubre a les 17 hores a la plaça de Catalunya, organitzada conjuntament amb el moviment d'indignats, per concretar actuacions per paralitzar desnonaments i seguir protestant per les retallades.

>>> Galeries fotogràfiques a:

www.rojoynegro.info/galeria/accion-sindical/29s-2500-manifestantes-barcelona

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2238396131330.239597.1590832357

Per completar la jornada reivindicativa, al vespre es fer una concentració de 200 persones a l'Hospital 2 de maig i després es va fer una tancada a l'Hospital de Sant Pau, afectat per un ERO massiu.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció