CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica del 29-S a Tarragona i Reus

Divendres, 30 setembre, 2011

Reus 1

Pel matí a Tarragona

Una cinquantena d'activistes dels sindicats CGT, IAC i Cobas, i de col·lectius com l'Ateneu Llibertari, s'han concentrat a les 9.30 h. davant Inspecció de Treball a Tarragona i també han entrar a l'interior, en el marc de la jornada de lluita del 29-S.

Els activistes s'han dirigit posteriorment a la URV on el president de Repsol inaugurava el curs, en un signe inequívoc del sotmetiment de la cultura i l'ensenyament universitari als interessos de les grans empreses.

Una cinquantena de persones han protestat al Campus Catalunya de la URV. La convocatòria feta per l’Ateneu Llibertari Alomà i la CGT ha comptat també amb l’assistència de membres de la Plataforma Cel Net del Morell i el sindicat Co.Bas entre d’altres.

Entre crits de “Repsol mata, la URV remata” i “fora les empreses de la universitat”, els assistents a la conferència d’inauguració de la URV per part d’Antoni Brufau, president de Repsol-YPF, han anat entrant sense impediments a l’Aula Magna. Una Aula Magna plena a vessar més aviat de gent de fora de la comunitat universitària que no pas estudiants i professors. Pel que fa als professors, alguns no han acceptat els fulletons que repartien els manifestants, ignorant així els seus alumnes i avantposant l’empresa a les seves prioritats.

A les cadires de la sala per escoltar les paraules del president de Repsol hi eren polítics de tots els partits amb representació a les poblacions on l’empresa hi té indústria (inclosos els d’ICV), des d’alcaldes fins a simples regidors o membres de la Diputació. També s’hi han pogut veure representants del món empresarial i fins i tot del religiós. Just quan començava l’acte, han tancat les portes deixant fora els estudiants interessats en la inauguració de la universitat.

Per acabar, els manifestants han baixat a la plaça del Campus i han advertit els joves que es trobaven a la cafeteria mirant-se des de lluny la protesta que si no es movien esdevindrien simples esclaus.

Al vespre a Reus

A les 20 h. unes 150 persones s'han concentrat a la Plaça Mercadal de Reus convocades per l'Assemblea Popular de Reus, que agrupa persones pertanyents a l'acampada del 15-M, la CGT i els col·lectius de l'Esquerra Independentista.

Després d'una cassolada de mitja hora s'ha llegit el manifest de la convocatòria, s'ha denunciat la situació que estem patint de retallades i pèrdua de drets a tots els nivells, s'ha remarcat la necessitat de caminar cap a una nova vaga general i s'ha animat a les persones assistents a seguir-se mobilitzant.

La propera cita serà el 15 d'octubre, jornada internacional de mobilització, dins la qual s'ha convocat una manifestació a Reus, que serà precedida per diverses accions que es concretaran en els propers dies. A Tarragona també s'ha convocat manifestació.

Galeria fotogràfica a: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=283297795031736&set=oa.283278975035516&type=1&theater

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció