CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crònica dels actes del Fòrum Social Català a Tarragona

Dilluns, 21 gener, 2008

El matí del diumenge 20 de gener hem fet els actes de promoció del Fòrum Social Català (FSCat) a Tarragona, al Balcó del Mediterrani.

Després de muntar taules, carpes, cartells i tallers acompanyats per la música de Kiko Veneno, hem començat una àgora oberta que ha discorregut pels quatre eixos de l’FSCat. La CGT i la IAC han encetat l’eix Lluites estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics. Seguidament el GEPEC, la Plataforma Salvem la Platja Llarga, Som lo que sembrem, Marxa pel decreixement i Entrepobles han donat contingut a l’eix Lluites estratègies i campanyes en defensa del territori. A l’eix Lluites i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal hi ha intervingut la Coordinadora Patrimoni de la Pau, Qui deu a quí i el Comité Oscar Romero i, finalment, el col·lectiu Catalunya, Amnistia Internacional i Setem han participat a l’eix Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica, després que el moderador saludés l’aparició a Tarragona del Centre Social Okupat i Autogestionat La colomera. En tots els eixos hi ha hagut un espai perquè tothom que vulgues pogués dir la seva, cosa que han fet diverses persones.


Paral·lelament la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, Setem, la CGT, la Plataforma Salvem la Platja Llarga, el GEPEC, el Comitè Oscar Romero i Entrepobles han muntat una petita fira d’entitats i alguns tallers entre l’àgora i l’espai de jocs de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau.

L’actuació d’Alèxia, acompanyada a la guitarra per Joselito ha suposat el pas de l’àgora oberta al dinar popular i sostenible que ha suposat que unes 120 persones gaudissin, en bona harmonia, d’un memorable cuscús que han preparat els companys i companyes de la Cuculmeca.

Finalment i al compàs de la música d’En Moluco al saxo i en Jose al banjo hem anat plegant els trastos per donar per acabada la jornada. Una bona preparació per la participació en el Fòrum Social Català que es celebrarà a Barcelona els propers 25, 26 i 27 de gener, coincidint amb la jornada de mobilització global del 26 de gener, convocada en el Fòrum Social Mundial de Nairobi. Una mostra, a més, que un altre món és possible.

Podeu veure algunes fotos de l'acte a:
http://usuaris.tinet.org/mrgtgna/actes%20FSCat%20a%20Tarragona/index.html