CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cuba: una brisa llibertària s’aixeca…

Divendres, 26 març, 2010

En els passats dies 13 i 14 de març es va realitzar a San José de las Lajas (Cuba), població propera a L'Havana, el IV Observatori Crític, esdeveniment coordinat per la Càtedra Haydee Santamaría on es va reunir un bon contingent de persones vingudes des de tota la illa, qui van exposar, van escoltar i van debatre sobre l'ideal llibertari i la pràctica autogestionaria com alternativa per a la societat cubana d'avui.

Sens dubte, aquest és un signe encoratjador per a qui hem esperat fa temps perquè en aquest país reaparegui amb força la senda que van marcar Enrique Roig San Martín, Alfredo López, Enrique Varona, Marcelo Salinas i tants altres homes i dones l'esforç de les quals es recull en l'imprescindible llibre de Frank Fernández: "El Anarquismo en Cuba".

Per això, és necessari que des de l'exterior recolzem en el possible aquest esforç de reconstrucció que s'està realitzant en tan difícils condicions i enfrontant tota classe d'obstacles.

Per a més informació, visitar els blogs:

http://observatorio-critico.blogspot.com

i http://elblogdelacatedra.blogspot.com

També es poden col·locar conjuntament en qualsevol cercador d'Internet els termes de recerca "Observatorio Crítico" i "Cuba", per a trobar abundants i recents referències.

En nom dels companys i companyes cubanes, s'agrairà tota la difusió que es pugui donar-se a aquest missatge.

El Libertario, Venezuela