CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Curs de Formació sobre el Pacte Social, els dies 8, 9 i 10 d’abril a Madrid

Divendres, 25 març, 2011

CURS DE FORMACIÓ CONFEDERAL

EL PACTE SOCIAL: Acord Social i Econòmic

Companyes i companys

Per mitjà de la present convoquem el Curs de Formació Confederal sobre El Pacte Social: Acord Social i Econòmic per al Creixement, l'Ocupació i la Garantia de les Pensions (ASE), que tindrà lloc al Local del Comitè General de RENFE, Atocha, Av. Ciutat de Barcelona nº10, soterrani 2º, MADRID

DATES: 8, 9 i 10 d'abril de 2011

El 2 de febrer 2011, el Govern, els Empresaris i els Sindicats institucionals, van signar el Pacte Social, denominat “Acord Social i Econòmic per al creixement, l'ocupació i la garantia de les pensions”(ASE), que consta de cinc eixos de desenvolupament posterior, alguns d'ells acabaran en lleis, com pensions i negociació col·lectiva i, uns altres com les polítiques actives d'ocupació, en Decrets Llei i quant al relatiu a polítiques industrials d'energia i innovació, el seu desenvolupament normatiu es troba inserit en la Llei d'Economia Sostenible (LES), sense poder saber el model a seguir per les parts signants quant a la Funció Pública.

Aquestes polítiques d'ajustament dur, inflexible amb els drets laborals i socials, són les úniques implementades per a “sortir de la crisi sistèmica” del capitalisme, la gravetat de les mateixes no només es mostra en un empitjorament objectiu de les condicions materials de les persones, sinó que actuen directament sobre les consciències de les persones fins a arribar a extrems que les víctimes, treballadors/es, dones, pensionistes, funcionaris, joves, migrants, “justifiquen” bé per consentiment, bé per por, aquestes polítiques, dissolent-se d'aquesta manera, qualsevol possibilitat de conflicte i d'enfrontament, amb els responsables d'un model de producció i consum suïcida i un model de relacions socials, basat única i exclusivament en els diners, la lògica del benefici privat i l'autoritarisme

El Programa del Curs és el següent:

1. PENSIONS: Avantprojecte de llei sobre actualització, adequació i modernització del sistema de seguretat social.

2. POLITIQUES ACTIVES D'OCUPACIÓ i altres matèries d'índole laboral: RDL 1/2011, de mesures urgents per a promoure la transició a l'ocupació estable i la requalificació professional de les persones aturades.

3. POLITIQUES ENERGÈTIQUES, INDUSTRIALS, DE INNOVACIÓ i la LLEI D'ECONOMIA SOSTENIBLE Llei 2/2011.

4. NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA: Reforma de l'Estatut dels Treballadors sobre negociació col·lectiva: Estructura i vertebració dels convenis. Flexibilitat i Participació sindical. Salaris i productivitat. Ultraactivitat dels convenis.

5. FUNCIÓ PÚBLICA

En els pròxims dies facilitarem el programa i els horaris detallats.

El curs comptarà amb els següents ponents:

Desiderio Martín. Gabinet d'Estudis.

Raúl Mahillo. Gabinet Jurídic.

Javier González. Coordinador Àrea d'Energia d'Ecologistes en Acció.

Enric Tarrida. Sector Marítim.

Pablo Marín. Sector Ferroviari.

És un curs necessari per a tota la CGT, per a seguir intervenint social i sindicalment i que les nostres propostes, les nostres alternatives d'altres models productius i de consum, altres models de relacions socials i laborals basats en la cooperació, l'autogestió i la llibertat, siguin escoltades per la societat.

Demanem a totes les Territorials, Federacions, Sindicats, que feu un esforç per assistir i facilitar l'assistència de l'afiliació al curs.

Escola de Formació Confederal “Eladio Villanueva”

>>> Adjuntem circular, programa i full d'inscripció.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció