CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CURS de FORMACIÓ sobre FUNCIONAMENT ORGÀNIC DE CGT

Divendres, 30 març, 2007

Madrid, 23 i 24 d'ABRIL de 2007.


INTRODUCCIÓ:

La CGT com organització està en ple procés de consolidació i d'expansió en nous sectors laborals i realitats socials. Són molts els nous delegats i delegades que estem obtenint, molta la nova afiliació que està acostant-se als locals, moltes les lluites socials en les quals la presència de CGT és una realitat… En conseqüència, és necessària la formació de tota la nova afiliació i militància a fi de que es conegui perfectament què és CGT, com funciona, com s'organitza.

CGT és una organització que representa un model alternatiu sindical i social, molt allunyat de la realitat del sindicalisme institucionalitzat, que precisa de la participació de tots i totes perquè aquest model sindical es pugui portar a terme.

CGT posseïx unes senyals d'identitat pròpies, posseïx una història prèvia, es dota d'uns acords d'actuació, d'organització i funcionament que queden reflectits a través dels seus congressos, en els seus estatuts i reglaments, que cal conèixer perquè existeixi una coherència entre el que diem i el que fem, entre la nostra ideologia i la pràctica, entre les fins que perseguim i els mitjans que utilitzem.

La militància i l'afiliació de CGT hem de ser experts en el coneixement de la nostra organització per a poder contribuir a que es desenvolupi, per a millorar-la, perquè la CGT ha de ser el reflex de la societat a la qual aspirem. La revolució social per la qual lluitem podem aplicar-la des d'ara mateix i per a això només hem de construir una CGT que sigui el fidel reflex actual de la societat llibertària futura.

DESTINATARIS:
En el model de formació que estem desenvolupant, els cursos que s'organitzen des de la Secretaria de Formació del Comitè Confederal de CGT, es dirigeixen, fonamentalment, per a intentar formar a tota la militància que tingui responsabilitats de formació o adquireixi el compromís de tornar a organitzar aquests mateixos cursos en les diferents Federacions Territorials, Sectorials, etc. a fi d'assolir un efecte multiplicador que ens permeti arribar a la totalitat de les persones que componem la CGT.

En aquest sentit, ens dirigim a:
• Totes les secretaries d'Organització dels ens orgànics de CGT
• Totes les secretaries de Formació
• Tots els Secretariats Permanents
• Tota la militància que adquireixi el compromís de treballar la formació en els seus respectius sindicats, federacions territorials o sectorials.

OBJECTIUS:
• Conèixer i aprofundir en el coneixement de què és CGT, com s'organitza i com funciona
• Conèixer, analitzar i valorar el model sindical de CGT, les seves implicacions i senyals d'identitat
• Aprofundir en el coneixement i anàlisi dels Estatuts i Reglaments de CGT:
- sobre l'afiliació
- l'estructura orgànica territorial
- l'estructura orgànica sectorial
- els òrgans de decisió i presa d'acords
- els òrgans de gestió dels acords
• Contribuir a la formació de formadors i formadores sota l'òptica d'un model didàctic participatiu, llibertari.

METODOLOGIA:
Un dels objectius principals no és només el coneixement dels continguts del tema que tractem sinó que el procés d'ensenyar i aprendre que es desenvolupi en el curs es faci fonamentat en un model de pedagogia participativa, col·laborativa, llibertària, basat en el debat, el diàleg, el pensament crític, evitant tot tipus d'aprenentatge memorístic, repetitiu i d'adoctrinament.

PROGRAMA - PLANIFICACIÓ
Dilluns, 23 d'Abril de 2007
10,30 a 11,00: Recepció de participants
11,00 a 11,30: Presentació del Curs
11,30 a 14,00: La presa de decisions a CGT. Ponent: Eladio Villanueva
14,00 a 16,30: Menjar
16,30 a 18,00: La CGT per dintre: El sindicalisme en acció. Ponent: José María Lora
18,00 a 18,30: Cafè
18,30 a 20,00: Resolució de conflictes a CGT. Ponent: José Manuel Póliz

Dimarts, 24 d'Abril de 2007
10,00 a 12,00 El pacte confederal a CGT. Ponent: Félix Cervera
12,00 a 12,30 Cafè
12,30 a 14.30 L'estructura orgànica de CGT i les exigències del sistema productiu actual. Ponent: Antonio Carretero
14,30 a 15,00 Avaluació final del curs

LLOC DE CELEBRACIÓ:
Madrid. Saló d'Actes del Sindicat Federal Ferroviari de CGT. Av. de Barcelona 10. soterrani 2. Metro Atocha Renfe (línia 1)

TERMINI PER A INSCRIPCIONS:
fins al 20 d'Abril de 2007

PRIORITATS:
En cas que fora necessari fer una selecció dels i les assistents, tindran prioritat qui vinguin avalats/des per la seva Confederació Territorial, Federació Sectorial, Sindicat.

DESPESES:
Cada Confederació Territorial, Federació Sectorial, Sindicat…, haurà de fer-se càrrec de les despeses dels seus afiliats/des inscrits. Es menjarà un menú del dia barat (6 euros) en el menjador laboral que hi ha en RENFE. Per altra banda, es facilitarà una llista d'hotels barats per a l'allotjament.

Contacte:
sp-formacion@cgt.es
tel. 629 644 156.
Jacinto Ceacero. Secretaria de Formació Comitè Confederal CGT