CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CURS de FORMACIÓ SOBRE LA NOVA REFORMA DE LA SEGURETAT SOCIAL I SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS

Dimecres, 9 maig, 2007

Madrid, 5 i 6 de Juny de 2007.

INTRODUCCIÓ:

El passat juliol de 2006, se signava un nou pacte social entre el govern, la patronal i els sindicats oficialistes, pel qual es "reforma" la Seguretat Social i el Sistema Públic de Pensions. Aquest pacte social està estretament relacionat amb la també nova Reforma Laboral aprovada un mes abans (juny de 2006), configurant-se, en conjunt, un nou atac als drets laborals i socials dels treballadors i treballadores.

Els objectius d'aquest curs són contextualitzar les esmentades reformes en el procés continuat de privatitzacions del sector i serveis públics, valorar les conseqüències pràctiques d'aquestes reformes, contribuir a l'anàlisi crítica de les mateixes i aportar estratègies per a l'acció sindical i social.

DESTINATARIS:

Els cursos que s'organitzen des de la Secretaria de Formació del Comitè Confederal de CGT, tenen com principal objectiu contribuir a la formació de tota la militància que adquireixi posteriors responsabilitats directes en formació en els seus respectius ens confederals, intentant buscar un efecte multiplicador que ens permeti arribar a la formació del màxim nombre d'afiliats i afiliades.

En aquest sentit, ens dirigim a:

- Responsables d'Acció Sindical i Acció Social de tots els ens orgànics de CGT
- Militància de CGT de les diferents Confederacions Territorials i Sectorials que pel seu treball sindical – tècnic - social, hàgin d'abordar els continguts objecte del curs.

PROGRAMA – CONTINGUTS

- Sistemes públics de protecció social
- Sistemes privats: Planes de pensions i fons de pensions
- La política Social dels Estats en la Unió Europea
- L'Estat de Benestar. Origen. Raons que ho expliquen: econòmiques – polítiques - socials. L'ordre social que representa. Crisi del model.
- La protecció social: un dret de ciutadania.
- Prestacions Econòmiques i Prestacions Socials: Les pensions
- Drets de ciutadania… per a tots i totes?

PLANIFICACIÓ

- Dimarts, 5 de Juny

10,30 a 11,00: Recepció de participants
11,00 a 11,30: Presentació del Curs
11,30 a 14,00: 1ª Ponència
14,00 a 16,30: Menjar
16,30 a 18,00: 2ª Ponència
18,00 a 18,30: Cafè
18,30 a 20,00: 3ª Ponència

- Dimecres, 6 de Juny

10,00 a 12,00 4ª Ponència
12,00 a 12,30 Cafè
12,30 a 14.30 5ª Ponència
14,30 a 15,00 Avaluació final del curs

PONENTS:

- Antonio Seoane García. Magistrat-Jutge del Jutjat social de Madrid.
- Desiderio Martín Corral Gabinet Estudis Confederal
- Luis Miguel Sanguino. Gabinet Jurídic Confederal

METODOLOGIA:

El procés d'ensenyar i aprendre a desenvolupar en el curs, es fonamentarà en un model de pedagogia participativa, col·laborativa, llibertària, basat en el debat, el diàleg, el pensament crític, evitant tot tipus d'aprenentatge memorístic, repetitiu i d'adoctrinament.

LLOC DE CELEBRACIÓ:

Madrid. Saló d'Actes del Sindicat Federal Ferroviari de CGT. Av. de Barcelona 10. soterrani 2. Metro Atocha Renfe (línia 1)

TERMINI PER A INSCRIPCIONS:

fins a divendres 1 de Juny de 2007

PRIORITATS:

En cas que fora necessari fer una selecció dels i les assistents, tindran prioritat qui venguin avalats/des per la seva Confederació Territorial, Federació Sectorial, Sindicat.

DESPESES:

Cada Confederació Territorial, Federació Sectorial, Sindicat…, haurà de fer-se càrrec de les despeses dels seus afiliats/des inscrits. Es menjarà un menú del dia barat (6 euros) en el menjador laboral que hi ha en RENFE. Per altra banda, es facilitarà una llista d'hotels barats per a l'allotjament.

Contacte:
sp-formacion@cgt.es
tel. 629 644 156.

Una abraçada.

Salut.

Jacinto Ceacero, Secretari de Formació Comitè Confederal CGT


NOTA: Les inscripcions seran ateses per rigorós ordre d'arribada, tenint en compte que tindran prioritat aquelles que estiguin avalades pels Ens Confederals , amb la finalitat de que assisteixin afiliats/des de totes les Territorials.