CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Darrera de cada porta, una llista d’espera”

Divendres, 7 novembre, 2008

La Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes (constituïda per representants del professorat i els sindicats USTEC-STEs, CCOO i CGT) denuncia la manca de respecte del govern cap el dret a l’educació de les persones adultes. Les dades d’un estudi fet escola a escola constaten que com a mínim 7.500 alumnes s’han quedat sense plaça aquest curs.


Aquesta realitat dels centres públics d’educació de persones adultes contrasta amb la campanya que fa la Generalitat davant la crisi “darrera de cada porta una oportunitat” per incentivar que treballadors/es en atur es formin. Per això el lema de la campanya de denúncia és : “Darrera de cada porta, una llista d’espera”.

Amb la decisió del Departament d’Educació de congelar els grups i les plantilles aquest curs, s’incompleix per tercer any consecutiu l’acord signat l’11 de maig del 2006 pel qual la Generalitat es comprometia a augments del 20% de les persones adultes anuals ateses pels centres públics. El nivell de participació en els centres de FPA del Departament d’Educació no arriba ni a l’1% de la població i només un 3% de la població adulta catalana fa algun tipus de formació, molt lluny encara de la mitjana de la Unió Europea, que se situa en un 10%, i del 5’1% de la resta de l’estat.

La Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes reclama a l’Administració mesures concretes -recursos i professorat- per reduir les llistes i atendre i garantir el dret a l’educació.

Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes