CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant dels ERTOs al transport públic: Intervenció o expropiació

Dissabte, 21 març, 2020
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Milers de persones, que no tenen altre mitjà de transport, estan utilitzant aquests dies els transports públics per anar a la feina, als CAPs, per poder atendre a persones dependents.

La primera lluita que hem tingut els treballadors/es que prestem els nostres serveis en trens, metros, tramvies i autobusos ha estat aconseguir que les patronals prenguessin les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària que requereix el moment. Ha estat i és una tasca àrdua, ja que ens hem trobat en alguns casos, amb una patronal que mira més per que la gent validi o tregui la seva targeta o bitllet, que per la seguretat del passatge i dels treballadors/es del sector.

Ara, tot i el fet que la Generalitat va publicar el 19 de març, assegurant que l'impacte econòmic que puguin causar les mesures davant l'epidèmia, i altres que es puguin adoptar en funció de l'evolució de la crisi sanitària, l’assumiria la Generalitat amb les partides que s'habilitin per fer front a l'emergència, ens trobem en que algunes empreses de el sector comencen a comunicar ERTOs i altres els comencen a insinuar.

Totes les empreses de transport públic regular, públiques i privades, estan subvencionades per l'Administració, i totes estan obligades a seguir les instruccions que s'estan donant des de la Generalitat. I evidentment, donada la situació d'emergència que estem vivint, en totes elles està baixant enormement el nombre de validacions o venda de bitllets, motiu pel qual la Generalitat ja ha assegurat que es farà càrrec d'aquest dèficit.

El que no poden fer aquestes empreses és aprofitar-se d'aquesta situació, tenir garantits els seus ingressos i alhora acomiadar temporalment a les seves plantilles o a part d'elles, per estalviar-se pagar els seus salaris.

Som davant de dues polítiques oposades: O posar el transport públic al servei de la població en una situació d’emergència o afavorir l’afany de guanys i beneficis de l’empresa privada. Cal escollir i és responsabilitat de les administracions públiques si es posen del costat de les patronals o de la població a qui diuen servir.

Des de la CGT EXIGIM: Que la conselleria de Territori de la Generalitat o Ministerio de Fomento facin cumplir les seves pròpies lleis ATURANT QUALSEVOL ERTO AL TRANSPORT PÚBLIC o bé procedeixin a la INTERVENCIÓ O NACIONALITZACIÓ de les empreses criminals que es comporten com a voltors en temps de màxima necessitat.

Sector Transport per Carretera i urbans FETIC CGT

Contacte: Saturninio Mercader 692057751

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció