CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant dels fets de Vic i Salt no ens confonguem. Drets socials per a tothom ara

Dimarts, 2 març, 2010

Aquestes darreres setmanes estem observant nous episodis en la vinculació entre immigració i inseguretat. Paral·lelament hem vist també com des de diverses institucions i partits polítics parlamentaris s'ha insistit en la necessitat d'aplicar mesures que, sota l'excusa de termes tant ambigus com “seguretat” i “convivència”, restringeixen drets de les persones i criminalitzen els i les treballadores nouvingudes.

L'intent, fa poques setmanes, de no empadronar persones immigrades per part de l'Ajuntament de Vic n'ha estat un exemple. Un altre ho és la voluntat de l'Ajuntament de Salt d'instal·lar càmeres de videovigilància en espais públics sota l'excusa d'un suposat increment de la inseguretat associada a la immigració i la crispació promoguda els darrers dies per partits com CiU o determinades associacions de comerciants.

Mentre, els grans mitjans de comunicació, com qui no vol la cosa i sota una aparent neutralitat, ja s'han encarregat d'associar les paraules “immigració”, “delinqüència”, “col·lapse dels serveis públics”, “atur” tot tractant de crear un estat d'opinió pública que criminalitzi una part de la població actual del nostre país: els i les immigrants.

Els treballadors i treballadores no ens hem de deixar prendre el pel. L'atur, els acomiadaments, els ERO, la precarietat, els desnonaments, els problemes per a pagar les hipoteques i la massificació dels
serveis públics no els han creat els i les immigrants. Totes aquestes situacions, que vivim i patim dia a dia de manera creixent en l'actual context de crisi econòmica, són el resultat de les polítiques al servei
del capitalisme que els diferents governs de torn, estatal, autonòmic i municipals, han estat promovent.

La llei d'estrangeria, a més a més, agreuja la situació de precarietat econòmica de molts treballadors i treballadores immigrants en negar-los drets bàsics de ciutadania, condemnant-los a l'exclusió social i deixant-los encara més indefensos als dictats de la patronal en el mercat laboral.

La retallada de drets del conjunt de la població, l'increment de les mesures repressives i la divisió de la classe treballadora han estat mesures que ja altres vegades ha utilitzat el capitalisme en èpoques de crisi i que sovint han portat al feixisme. Per això, des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya volem recordar que la causa dels problemes que patim com a treballadors i treballadores deriven del sistema econòmic capitalista i de les polítiques que li donen cobertura i exigim:

- La derogació immediata de la Llei d'Estrangeria i el reconeixement de la plena igualtat de drets per al conjunt de la població de Catalunya i arreu.

- La reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals amb manteniment del salari per a reduir l'atur.

- El fre a l'agressió als drets socials que suposa l'intent de modificar el sistema de pensions, amb l'allargament del període de cotització i l'endarreriment de l'edat de jubilació.

- Un salari social de 1200 € per a totes les persones aturades, independentment del seu origen.

- La millora de la qualitat dels serveis públics (sanitat, educació, transport, etc), reduint l'actual massificació, revertint la seva privatització i facilitant a tothom poder-hi accedir.

Barcelona, 27 de febrer de 2009.

Secretaria d'Acció Social de la CGT de Catalunya