CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant el NO pagament de part de la nòmina a part del professorat contractat

Dissabte, 6 octubre, 2012

Benvolgut company/ benvolguda companya

Com ja deus saber, aquest inici de curs ha estat especialment caòtic a la nostra universitat. De fet, en un e-mail adreçat als departaments el passat dimarts (i que molts departaments han difós aquest dimecres) des de la mateixa gerència de la UAB es reconeixien dues situacions molt greus.

La primera situació és que una part del professorat contractat no ha cobrat la nòmina de la 2a quinzena de setembre. A data d'avui encara no sabem la xifra exacta, però dades que des de CGT hem anat recopilant ens porten a pensar que es tracta de diversos centenars. En cap dels casos que coneixem des de la gerència de la UAB ni cap altra instància institucional es va advertir a la persona afectada que es produiria aquesta circumstància.

La segona situació és que hi ha un nombre tampoc no determinat de professors a qui se'ls ha fet contracte amb data 1 d'octubre. La mateixa gerència insinua que malgrat això han estat treballant sense contracte quan esmenten, en el seu e-mail, que "A la properes reunions del l’equip de govern amb degans i directors de departament, que tindran lloc la setmana vinent, us explicarem el mecanisme per compensar econòmicament aquesta situació"

Més enllà de valorar aquestes dues situacions, la segona de les quals pot ser objecte de reclamacions judicials, des de la secció sindical de la CGT a la UAB us volem informar que en la darrera mesa negociadora amb el Vice-rectorat de personal acadèmic vam formular la proposta que us detallem tot seguit per resoldre eventualitats d'aquest tipus.

Fins ara la UAB procedeix a donar de baixa de la Seguretat Social a tot el PDI laboral quan se li acaba el seu contracte a 14 de setembre. Quan hi ha una proposta de contractació del Departament, torna a formalitzar el contracte de la persona. Si, com ha succeït enguany, hi ha endarreriments en aquestes propostes, es poden donar els problemes esmentats i hi ha una sobrecàrrega laboral i de pressió sobre els/les treballadores de l'Àrea de Personal. Atenent que la taxa de continuïtat en els contractes temporals del PDI supera el 85%, la UAB podria haver renovat d'ofici tots aquells contractes pels Departament no hagués fet arribar una proposta de contractació en un altre sentit. D'aquesta manera, eventuals retards motivats ja sigui per un endarreriment general de la UAB o per una mala praxis d'un Departament no haurien penalitzat al treballador/a ni bloquejat el funcionament d'algunes àrees de la gerència de la Universitat.

Des de la CGT ja us anunciem que ens mantindrem ferms davant de situacions lesives com les esmentades, mentre que al mateix temps continuarem plantejant propostes per a resoldre-les i evitar que tornin a succeir. En aquest sentit, qualsevol idea o suggeriment serà ben rebut i us l'agraïm per avançat.

Secció sindical de CGT-UAB,

5 d'octubre de 2012

http://cgtuab.wordpress.com/2012/10/05/comunicat-sobre-el-no-pagament-nomines-a-la-uab/

Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona

http://cgtuab.wordpress.com/