CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant la campanya de difamacions i les amenaces de l’Estat d’intervenir l’Escola Pública: organitzem-nos i mobilitzem-nos!

Dijous, 19 octubre, 2017

Fa uns dies denunciàvem una campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent acusant-nos d’adoctrinar el nostre alumnat per fomentar l’independentisme i la incitació a l’odi. Com ja dèiem, rebutgem de ple aquestes acusacions i reafirmem que el nostre col·lectiu docent ha treballat i treballa per una escola catalana lliure, democràtica, de qualitat, plural, intercultural, acollidora, respectuosa i coeducadora, que transmeti valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones i per aconseguir que no hi hagi segregació, ni diferències de cap tipus. De la mateixa manera, tornem denunciar la gravetat d’aquestes acusacions que qüestionen la nostra professionalitat i pretenen generar una desconfiança que pot ser molt perjudicial per a la nostra tasca docent i per a la pròpia convivència als centres educatius.

Aquests darrers dies aquesta campanya s’ha intensificat amb noves acusacions falses per part de dirigents polítics del partit del Govern de l’Estat i altres partits, entitats i mitjans afins. I el que és encara més greu, ha vingut acompanyada de dos requeriments del propi Ministeri d’Educació al Departament d’Ensenyament per presumptes delictes i violació de la llei per “adoctrinament ideològic” als centres escolars. Aquestes amenaces del Ministre d’Educació en l’actual context de repressió creixent per part de l’Estat i combinades amb l’activació de l’article 155 (que pot suspendre l’autonomia de Catalunya) poden significar una intervenció del nostre sistema educatiu sense precedents des de la fi de la dictadura franquista.

És inqüestionable que des de CGT Ensenyament ens hem oposat reiteradament i activa, a les polítiques educatives del Govern de la Generalitat pel que fa a les retallades i a la manca de democràcia als nostres centres educatius emparada en la LEC. Però això no treu que restem impassibles davant els gravíssims atacs que estem patint ara per part del Govern de l’Estat, i menys encara davant la seva intenció de prendre el control del Departament d’Ensenyament per la força amb la finalitat de dur a terme una “purga” que no només afectaria els alts càrrecs, sinó que com tota repressió, i tal com estem veient aquests dies, apuntaria també directament als i a les docents i treballadores de l’educació.

Davant de la gravetat d’aquests acusacions i amenaces de l’Estat d’intervenir la nostra escola pública, des de CGT Ensenyament:

- Estem estudiant diferents possibilitats de presentar una querella, amb altres entitats i/o com a sindicat, alhora que exigim la immediata dimissió del Ministre d’educació, Iñigo Méndez de Vigo.

- Instem els claustres, AMPAs, moviment estudiantil a fer assemblees per tractar aquest tema i organitzar una resposta com a comunitat educativa.

- En el cas dels claustres i/o assemblees de treballadores, proposem que es valori la possibilitat de convocatòria de vaga/ues si finalment hi ha una intervenció de l’escola pública per part de l’Estat i que ens feu arribar els resultats d’aquest debat.

- Proposem que es facin resolucions de claustres, consells escolars, etc, en contra d’aquests acusacions i de qualsevol intervenció del nostre ensenyament públic.

Adjuntem dos models, per si els voleu fer servir: un per enviar directament al Ministre d’educació secretaria.ministro@mecd.es (preguem que també ens envieu còpia a nosaltres), i l’altre per demanar resolucions de consells escolars municipals i ajuntaments.

- Animem a participar a les mobilitzacions contra la repressió, contra les difamacions al col·lectiu docent i contra la intervenció de l’ensenyament que tindran lloc els propers dies.

17 d’octubre del 2017

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció