CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant la convocatòria de vaga del 16 de maig

Divendres, 12 abril, 2019

Comunicat de CGT Ensenyament BCN

CGT Ensenyament decidirem amb el conjunt de les nostres afiliades i afiliats, en una assemblea que tindrà lloc el proper 24 d’abril, si convoquem o no a la vaga d’educació pública del proper 16 de maig. Hem participat de la reunió a la qual s’ha concretat aquesta proposta de vaga, però el poc temps entre aquesta reunió i l’anunci de la vaga, no ens ha permès convocar a la nostra afiliació a una assemblea amb la mínima antelació necessària.

Tot i això, sí que volem expressar algunes consideracions en relació amb la convocatòria de vaga del 16 de maig:

Compartim que el moment polític actual suposa una oportunitat per pressionar i poder revertir les retallades que encara patim. La derogació del Decret Wert, que recomana el retorn a l’horari lectiu i la reducció de les ràtios, deixa en evidència al Govern de la Generalitat, que va ser el primer en aplicar retallades a nivell estatal, i està quedant-se l’últim per revertir-les. Si han trobat diners per augmentar la plantilla dels Mossos d’Esquadra, amb la pressió necessària, els han de trobar per revertir les retallades a l’educació pública.

Que la resta de sindicats faci ara aquesta convocatòria de vaga ratifica allò que des de CGT dèiem abans i després de la vaga que vam fer el passat 29N: que no havíem de supeditar la mobilització a que hi hagués o no aprovació de nous pressupostos, i que amb pressupostos prorrogats també és possible revertir les retallades, si exercim la pressió necessària per fer-ho possible.

Des de CGT Ensenyament vam insistir que, amb o sense pressupostos, calia donar continuïtat a la vaga del 29N. I que aquesta continuïtat s’havia de construir des de baix, amb debats i assemblees als centres, per tal de decidir, de la manera més àmplia possible, quan i com convocar noves vagues. Axí, quan aquestes es convoquessin, ja estiguessin treballades i debatudes pel màxim de treballadores i treballadors. Per això, vam impulsar i hem participat activament de l’Assemblea de Treballadores de l’educació pública de les comarques de Barcelona. Que ha estat un espai per coordinar aquestes Assemblees i preparar les noves convocatòries que consideràvem necessàries, com la Setmana de Lluita del 4 al 8 de febrer amb tancades a centres.

Si la resta de sindicats (els que van convocar al 29N i els que no) s’haguessin implicat activament, a potenciar i estendre a la resta de territoris els debats i assemblees necessàries per donar continuïtat a les mobilitzacions per revertir les retallades, segurament, ja haguéssim dut a terme prou mobilitzacions contundents com per assolir els nostres objectius. I i/o aquesta convocatòria que ara es planteja, estaria molt més treballada als centres i tindria, per tant, molta més força que en els termes que ara es fa.

Des de CGT Ensenyament reiterem la necessitat de construir espais assemblearis de debat i decisió de base, als centres i zones. Només si les mobilitzacions les decidim de la forma més àmplia possible, quan les duguem a terme comptaran amb la implicació i participació necessària per revertir totes les retallades i recuperar i millorar les nostres condicions com a treballadores i treballadors. Més enllà de si decidim convocar a la vaga del proper 16 de maig, seguirem treballant per fer-ho possible.

CGT Ensenyament Barcelona, 12 d’abril del 2019

Comunicat de CGT Ensenyament Barcelona

debat_i_organitzacio_3_.png

wnspdfba.jpg

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció