CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant la repressió: formació, difusió i solidaritat

Dimecres, 26 novembre, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Amb l'assistència de militants de Catalunya, Pais Valenciá, Madrid, Aragó, i Castella-Lleó es van desenvolupar del 2 al 4 d'octubre en els locals de CGT de Terrassa, les segones Jornades Antirrepressives de la CGT. En un ambient distès i favorable a la reflexió i al debat col·lectius van tenir lloc denses i fructíferes jornades de treball, gràcies al bon fer de la CGT amfitriona.


Convidats destacats d'aquestes jornades van ser Laura Riera, a través d'una emotiva carta que va enviar a CGT Terrassa amb motiu de les jornades; Franki (pres per retirar una bandera espanyola de l'Ajuntament i en tercer grau amb sancions en aquests moments) que va exposar el cas de l'ocupació de Kork 3, el judici de la qual absol a tots els encausat en el desallotjament que va tenir lloc fa ja 9 anys; Cristina amb el seu testimoniatge en la vaga de neteges del Metro de Madrid; dos companys conductors d'Autobusos de TMB, que van exposar la vaga, els intents de criminalitzar-la i el suport ciutadà rebut; els responsables de Kaosenlared i del Catalunya van explicar les seves experiències d'autogestió en aquests dos mitjans alternatius de comunicació així com els problemes que això comporta; i, finalment, les gents de Baladre del col·lectiu del Parke de València, ens van exposar el seu dia a dia amb l'exclusió social, amb la repressió quotidiana que es manifesta en que el que abans suposava una multa ara significa anar directament a la presó.

Per a tots i totes va quedar clar que el principal objectiu de la repressió és trencar la solidaritat dintre del grup social que s'enfronta al poder d'una manera o altre, pretenent aïllar les respostes i generar fraccions en el col·lectiu i en el teixit social. La repressió és bàsicament una font generadora de por, por a la presó, por a perdre el treball,…i la por contagia a altres activistes implicats perquè deixin les seves accions. La repressió apareix com resposta institucional a les accions de denúncia, difusió, desobediència o sabotatge a algun aspecte rellevant del sistema dominant. En molts casos, la repressió significa que hi ha dissidència efectiva, que s'estan fent petites o grans coses per a canviar la societat en la qual vivim. D'altra banda, la impunitat amb que les forces repressives actuen moltes vegades contra els moviment socials és una tàctica calculada per a normalitzar la repressió, interioritzar-la i assumir-la com inevitable, generant sentiment d'impotència i desmoralització, que comporten no iniciar les oportunes denúncies.

Es va presentar i va debatre l'esborrany de la Guia Antirrepressiva de CGT, donant-se el termini d'un mes per a aportacions i suggeriments, amb la finalitat de publicar-la i difondre-la el més àmpliament possible.

Les línies d'actuació que es van suggerir passen per obrir tres fronts coordinats: el formatiu i teòric, el de suport jurídic i el front d'organització de la solidaritat efectiva.

Per a això es van apuntar els següents aspectes a desenvolupar:

- Crear una coordinadora confederal enfront de la repressió.

- Promoure la formació tant ideològica i jurídica com pràctica, i promoure tallers de “resiliencia” (capacitat per a tornar a ser un mateix després d'un procés repressiu).

- Dotar de regles àgils i transparents a les caixes de resistència.

- Buscar fórmules per a enfrontar-se a les Penes Multa.

- Garantir contactes i equips d'advocats penalistes.

- Fer difusió i sensibilització interna, visibilitzant la repressió tant social com sindical que es produeïx, així com promoure xarxes de suport mutu i solidaritat.

Secretaria d'Acció Social Comitè Confederal CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció