CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant la [re]tallada de drets ENS PLANTEM i DESOBEÏM!

Dissabte, 22 març, 2014

DESOB14 Acte 25 març UB

DESOBEDIÈNCIA 2014

Les reformes de la Llei de Seguretat Ciutadana, del Codi Penal i de la Llei d'Avortament són tant greus que ens traslladen a més de 40 anys enrere, eliminant i buidant de contingut els nostres drets i llibertats més bàsics.

No ho podem permetre, ho hem d'aturar!

- 25 març – 18.30h | Aula Magna UB Raval. Acte pels drets civils, polítics i reproductius

- Mobilització! El 29 de març (18:30 Plaça Catalunya) sortim al carrer per defensar els nostres drets i llibertats! Ens plantem i desobeïm massivament!

Manifest:

La crisi financera i econòmica que està devastant les societats occidentals des de l’any 2008 i que ha portat la imposició de polítiques públiques d’ajustament impulsades pels poder polítics, han donat lloc a regressions greus en matèria de drets socials i econòmics. El dret a la salut, a l’educació pública i de qualitat, a l’habitatge, al medi ambient i a l’energia, al treball o a la cultura han estat contínuament retallats i buidats de contingut, convertint-los en mercaderies accessibles només per aquelles persones que s’ho poden permetre. Mentre la riquesa es concentra cada vegada en menys mans, la majoria de la població es veu abocada a una situació de pobresa i precarització cada cop més insostenible.

Davant d’aquesta situació, amplis sectors de la nostra societat van decidir respondre. Sortint de l’aïllament i de la frustració, van obrir una fase de fortes aspiracions de canvi social, mitjançant extensos processos de protesta, desobediència i autoorganització.

Com a reacció envers aquest despertar, el govern espanyol ha posat en marxa un procés de reestructuració del marc dels drets i llibertats que té com a fita la construcció d’un règim de trets autoritaris que preservi l’etiqueta “democràcia”. L’aprovació de les projectades reformes del Codi Penal, de la Llei d’Enjudiciament Criminal, de la Llei de l’avortament, de la Llei de Seguretat Ciutadana i de la Llei de Seguretat Privada representarien un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització i lluita. Aquestes reformes:

- Restringeixen de forma absolutament innecessària, injustificada i desproporcionada el dret de reunió i manifestació, així com la llibertat d’expressió, d’opinió i d’informació.

- Consoliden el procés d’expansió del dret penal, criminalitzant encara més la dissidència i la pobresa.

- Suposen una profunda vulneració del dret al propi cos i a la llibertat de decisió de les dones.

- Doten els poders públics d’amplis marges d’arbitrarietat davant la ciutadania que protesta i que fa ús de l’espai públic.

Aquestes reformes suposen un atac tan greu, que el rebuig social ha de ser igualment contundent. Des de la Campanya Desobediència 2014, integrada per persones i col·lectius socials, sindicals, veïnals, i de defensa dels drets humans fem una crida a que la societat civil es posicioni de manera ferma i massiva contra aquesta intolerable ofensiva, deixant clar que no acceptarem cap retrocés en els drets i llibertats conquerides gràcies a l’esforç de generacions de persones lluitadores. De fet, aquest retrocés ja el venim patint. No podem oblidar que 20 persones seran jutjades a partir del 31 de març per intentar aturar uns pressupostos antisocials amb una acció davant del Parlament. És per tot això que, en el cas que no s’aturin aquestes reformes, anunciem des d’ara que generarem mecanismes de desobediència col·lectiva per què aquestes lleis no es puguin aplicar.

Davant la [Re]tallada de llibertats, ENS PLANTEM!

#desob14

#STOPleyABORTO

#STOPleyMORDAZA

#STOPcodigoPENAL

Més informació a http://desobediencia2014.wordpress.com/

- Acte 25 de març (18:30 Aula Magna UB Raval) en defensa dels drets civils, polítics i reproductius

Conductor - Manuel Delgado

TAULA 1: Nous i vells processos de criminalització de la protesta i de control de la informació
Ada Colau
Repressaliada per acció “Aturem el Parlament”
Carlos Almeida
Dardo Gómez

Interludi Poètic
Enric Casasses
David Caño

TAULA 2: La gestió penal de la probresa i el camí cap a un model incapacitador
Mercedes García Arán
Jose Antonio Rodríguez Sáez
Membre Asamblea de Majaras
Cristina Fernández Bessa

Interludi Poètic
Núria Martínez
Gerard Horta

TAULA 3: Assetjament als drets sexuals i reproductius
Dolores Juliano
Montserrat Cervera

Actuació Tancament
Accidents Polipoètics

- Crida a la #Desobediència2014: 29 de març a les 18:30 a Plaça Catalunya

Les reformes dels ministres de Justícia i Interior del PP ultrapassen la fina línia divisòria que separa una democràcia –encara que formal i encarcarada– i un nou tipus de règim autoritari. A les retallades, que en aquests anys d’anomenada crisi han afectat tots i cada un dels drets conquerits per les generacions treballadores anteriors, s’hi afegeix com a complement indispensable la retallada de llibertats, amb l’acompanyament de límits, imposicions i prohibicions que tenen com a fi dificultar o impedir l’organització i el mateix exercici de la protesta social .

En poques paraules: un cop privats de drets, pretenen que ens resignem a no lluitar per recuperar-los.

Entrem així en una fase en què s’opera una separació radical entre els conceptes de legalitat i legitimitat social. Una fase en què la desobediència esdevé una eina irrenunciable en la pugna per la defensa de valors bàsics en una societat que sigui lliure i democràtica, i alhora el camí que obri pas a l’afirmació de la justícia, la solidaritat, la sobirania i l'empoderament popular i l’eradicació de tota mena d’abusos i explotacions.

Actualment ja assistim a l’extensió de comportaments col·lectius que plasmen l’aspiració d’amplis sectors a un canvi regenerador de les regles del joc, inspirades pels interessos dels anomenats mercats: les lluites per l'habitatge, per la sanitat i l’educació públiques, pel dret al transport i als serveis bàsics obren nous paradigmes de mobilització.

La negativa a acatar les últimes agressions dels ministeris de Gallardón i Jorge Fernández Díaz s’emmarca en aquesta efervescència i n’esdevé part fonamental. A la manifestació del dia 29 hi anirem sense la documentació, per dificultar les identificacions per part d’un poder que les utilitza per fitxar i reprimir –via multes arbitràries i persecucions judicials– la dissidència. I animem a tots i totes a venir-hi amb les cares ocultes amb mocadors, màscares o com bonament us plagui, per reconèixer-nos en l'altre que es mostra com nosaltres i defensar el nostre dret a l'anonimat front una policia encaputxada i emprada cada cop més obertament en funció de guàrdia pretoriana, defensora d’un status quo que assigna al poble el paper de sospitós habitual.

Al seu concepte de manteniment de l’ordre públic, imposició del silenci i la passivitat, oposarem la nostra voluntat d’autogestió dels espais públics i d’organització des de baix per la construcció d’una societat que es fonamenti en els principis de cooperació i no de competició, de repartiment dels recursos i no de concentració de la riquesa, de respecte cap a persones i medi ambient i no de mercantilització de tot allò que és viu.

Que vagin aprovant lleis, sense nosaltres i contra nosaltres: les desobeirem.

I no ho farem per caprici, sinó per supervivència, per compromís, perquè tenim clar que no farem ni un pas enrere en els nostres drets i llibertats. Perquè d'entre les runes del seu sistema col·lapsat i esquerdat, emergirem totes nosaltres, anònimes desobedients, impulsades per noves legitimitats i nous sentits comuns, amb potència i creativitat il·limitades, amb una intel·ligència col·lectiva que es multiplica imPAHrable per les xarxes com un tsunami a punt d'esclatar als carrers dels nostres barris, pobles i ciutats. Perquè ens mou un desig incontenible i irreprimible de voler viure, d'una vida digna, lliure i en comú, entre nosaltres. Perquè l'emoció i la urgència que embat els nostres cossos, ens porta a aixecar-nos de nou i retrobar-nos –després de tant de temps i separacions– en el camí que ens porta al demà que ja clareja en els nostres cors. Cap allí anem.

El 29 caminarem juntes de nou.
#Desobediència2014

>>> Cartells en documents adjunts.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció