CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant la sentència del judici per l’1 d’octubre, la repressió i la vaga del 18 d’octubre

Dijous, 17 octubre, 2019

aturemconstruim.jpg

El passat dilluns 14 d'octubre es feia pública la sentència del Tribunal Suprem contra 12 polítiques i polítics catalans pels fets de setembre i octubre de 2017. En ella es condemna per sedició a les encausades que des de fa més d’un any i mig estan empresonades a penes que van de 9 a 13 anys de presó. Un cop coneguda la sentència constatem que s’ha escrit una nova pàgina en el rearmament repressiu i punitiu de l’estat, ja que obre la porta a tipificar amb el delicte de sedició accions i manifestacions incòmodes per a l’Estat i al govern de torn. La sentència obre la porta a catalogar com a sedició fets que fins ara eren considerats com a desordres públics o desobediència.

Tenim suficient perspectiva com per ser conscients que això no va ni de persones ni d’historials d’uns i altres. Això va de criminalització del dret de protesta i de l’organització política i social. De rearmament repressiu de l’Estat. El sedàs aplicat en aquest nou judici polític serà el precedent sobre el que l’Estat reforçarà la seva brutalitat en processos futurs, que ens afectaran a totes, normalitzant l’aplicació de la màxima repressió possible a tothom que actuï coordinadament contra els seus interessos.

La deriva punitiva, sempre present, s’està accentuant i consolidant. Els i les joves d’Altsasu, els centenars de milers de multes de la llei Mordassa, la violència policial, les operacions repressives contra el moviment llibertari, l'independentisme o els moviments socials, les persones que han hagut de marxar del país,...

I sí, els i les encausades de Sabadell per explosius que no existeixen, bombes que no han esclatat i un terrorisme que actualment només està present en forma de criminals desnonaments contra desenes de milers de famílies de la classe treballadora. Constatem, també, que els partits polítics ignoren conscientment aquests empresonats i aquestes repressions, mostrant el que alguns entenen per solidaritat de primera i de segona.

A més, els darreres dies estén vivint en tot el territori com se les gasten les forces de seguretat, tant les autonòmiques com les del estat espanyol, reprimint amb tota la brutalitat possible les manifestacions convocades arreu del territori, amb centenars de ferits i de detingudes.

Per tot això, des de CGT Baix Camp-Priorat, fent una crida a la mobilització social i popular generalitzada i a la participació activa en totes les mobilitzacions antirepressives convocades arreu de Catalunya, i recordem que el divendres 18 d'octubre hi ha convocada una jornada de vaga general a la qual animem a participar-hi en defensa de les llibertats i dels drets socials i laborals.

Contra la seva repressió, resposta popular i autoorganització, ens trobem al carrer.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT
Reus, 16 d'octubre de 2019

aturemconstruim.jpg