CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya

Dilluns, 12 juliol, 2010

Com es palès, des del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya no s’ha valorat convenient fer cap pronunciament sobre la sentència del TRIBUNAL CONSTITUCIONAL contra L’ESTATUT D’AUTONOMIA.

Si així s’ha decidit, potser és el mes escaient, fins i tot per mantenir aquesta sempre mal entès apoliticisme de la CGT, en part protegit pel sector mes defensor d’una filosofia àcrata, en la vesant de no admetre cap tipus de forma de govern.

Particularment no m’hagués fet cap nosa que tinguéssim un pronunciament en vers la situació creada per la inconstitucionalitat d’alguns articles del Estatut, segons els ho ha semblat als vetlladors de l’esperit i contingut d’un text que valida una forma clara d’estat.

Una comunicació com la que segueix, repeteixo, a mi no m’hagués desagradat:

"Davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, manifestem:

Cal recordar que la CNT, quan el referèndum de la Constitució, va demanar la abstenció, perquè la Constitució no dona les solucions que els treballadors i treballadores necessitem per deslliurar-nos del capital. D’aquella CNT la CGT és hereva.

La Constitució la varem rebutjar, entre altres coses i també, perquè no permet la lliure relació entre els pobles. Per tant, no permet el federalisme, base de la nostra manera d’entendre la relació entre homes i dones, d'igual a igual, de poble a poble.

La CGT com a organització, té al seu projecte la supressió de l’estat i per tant instaurà les plenes llibertats individuals i col·lectives. Aquesta sentència del TC reafirma la deriva centralista que des de l’estat espanyol s’està promovent, deixant en exclusiva a les mans del govern central el control de tot i de tot arreu. Allunyant-se d’una societat federal imprescindible per arribar a la Confederalitat que aspirem els homes i dones de la CGT.

Des de la nostra posició crítica amb l’Estatut, que no satisfà ni contempla solucions per posar fi a la societat capitalista, més aviat al contrari; també critiquem i rebutgem, una sentència dictada des de posicions que defenen i promouen clarament, una defensa dels interessos del capital i que res l’importa la millora de les condicions dels treballadors i treballadores de Catalunya.

A nosaltres també ens sobra tota la demagògia que, des dels grups de l’arc parlamentari, s’està fent d’un tema polític i amb finalitats partidistes. Una demagògia que facilita un enfrontament entre pobles.

Reclamem que es faci servir el seny per defendre i fer respectar la pluralitat de pensament, de cultura, de formes i manera de viure,

Defensem i reclamem la tolerància en vers la imposició del pensament únic.

Fem una crida a la totalitat de la societat, perquè la sentència del TC no ha de fer-nos perdre de vista els efectes que la crisi està ocasionant. La pèrdua de drets laborals i socials, així com les mesures (Reforma Laboral, retallades de salaris, allargament de la edat laboral, i més…) aplicades des dels Governs i recolzades per la immensa majoria de les organitzacions parlamentàries. Mesures que son un atac cru i directe contra els treballadors i treballadores d’aquí i d’arreu.

Ja en tenim prou de posar en mans dels polítics institucionals el nostre futur. La experiència ens diu que serà només amb la participació directa i la democràcia participativa de les persones, en els barris, localitats, escoles, etc, com podrem canviar les nostres condicions laborals i socials per a millor.

La CGT de Catalunya seguirà treballant per la millora de les condicions laborals i socials de tots/es els/les treballadors/es, indistintament de la seva nacionalitat, llengua i cultura, buscant la unió entre tots/es per aconseguir un món més solidari i més just".

Això escrit es un pensament, una idea, si serveix per el futur fantàstic i si no, és una mostra mes de la pluralitat que defenem en la nostra Organització.

Salut i llibertat.

Quim Garreta, afiliat al Sindicat de Banca de Barcelona i Secretari d'Organització de la CGT de Catalunya