CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant l’atac de Pastoret a la CGT sol ens queda organització, solidaritat i autodefensa

Diumenge, 27 febrer, 2022

 

El passat 8 de febrer van acomiadar la nostra companya Paz, treballadora de l'empresa de làctics Pastoret de la Segarra, una empresa ubicada a Sant Guim de Freixenet i molt coneguda a les Terres de Ponent pels seus productes artesanals. Han construït una marca que ara també és coneguda arreu del territori català per ser una empresa "caciquil". Una empresa que no sol vulnera drets laborals de manera constant, sinó que també reprimeix i persegueix tota lluita sindical.

El setembre de l'any 2021, unes companyes van constituir la secció sindical de la CGT Pastoret, com a resposta lògica a la necessitat d'autoorganització i autodefensa davant les precàries condicions laborals a les quals estan sotmeses els i les treballadores d'aquesta empresa; i, alhora, expandir la nostra organització a Ponent, després de la creació del sindicat d'activitats diverses CGT Urgell-Segarra (amb seu a Tàrrega). Aquest fet ni va agradar a l’empresa ni va agradar a algun sindicats grocs.

Per tant, situats en aquest context d'acció sindical i amb la clara intenció de desmembrar la nostra secció, l'empresa amb petites actuacions ja va iniciar una certa persecució sindical contra la nostra companya, la Paz, amb la idea d’aniquilar un col·lectiu de treballadors i treballadores que lluiten i reivindiquen drets laborals col·lectius. Aquesta persecució es manifesta finalment amb l'acomiadament de la Paz amb l'excusa d'una falta lleu ocorreguda 3 mesos abans, quan aleshores, aquesta falta, ni va tenir cap conseqüència ni ningú la va informar de res. Casualitat que l'acomiadament arribés, gairebé dos mesos després de la falta esmentada, l’endemà que ella i els altres companys de la secció repartissin informació sindical al voltant dels drets laborals?

El que fan ella i la resta de companyes de la secció ha estat tenir l'encert, la valentia i la coherència de crear una secció sindical en un ambient hostil (tant a nivell territorial com empresarial) on la classe treballadora acostuma més a obeir el patró que a qüestionar i reivindicar les seves condicions i drets laborals. Als companys i companyes de CGT Pastoret empeny la DIGNITAT, la LLUITA i la CONSCIÈNCIA DE CLASSE, perquè tenen clar que ningú treballa per nosaltres.

A la nostra companya Paz l'han assetjat per negar-se a fer més hores de les que li corresponen, l'han acomiadat per no acotar el cap davant dels qui es creuen poderosos, l'han acomiadat per ser una treballadora que ha dit prou als abusos constants dels empresaris que pensen que les nostres vides estan al seu servei. Ja sabem que «la CGT no és benvinguda a cap empresa i així ens ho han fet saber tant al Pastoret com a altres empreses» i nosaltres volem que sàpiguen que ells no són ni seran mai benvinguts a les nostres vides i que estem fartes que Lleida i les comarques de Ponent siguin el paradís idoni per a l'explotació.

D'altra banda, volem denunciar el paper que han tingut els membres del comitè d’empresa representats per UGT i CCOO, que de manera servil cap a l'empresa i obviant els seus deures com a representants dels i les treballadores pels quals han estat escollits, no sol han denegat el suport a la companya acomiadada, sinó que estan atiant foc contra els companys i companyes de CGT amenaçant, coaccionat i fent xantatge per posar en contra els propis treballadors entre ells. Vergonya ens faria jugar aquest paper.

Com sempre, des de la CGT, ja sigui tan amb el cas del Pastoret de la Segarra, com allà on calgui, reivindiquem la defensa de les nostres afiliades, i sempre des de la solidaritat i el suport mutu. Per això denunciarem i arribarem on sigui necessari, a través de l'acció sindical, de l’acció social i de l’acció jurídica, i des de les xarxes i el carrer, fins a aconseguir que la companya Paz sigui readmesa al seu lloc de treball.

Volem aconseguir-ho per ella, perquè es una lluitadora però també per poder empoderar i enfortir l'autoorganització dels i les treballadores en la defensa dels seus drets laborals i en la lluita contra els atacs que reben per part de l'empresa.


«SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!».

Prou persecució sindical!
Readmissió Ja!

#PazReadmissio #GuerraPastoretvsCGT
#ProuExplotacioLaboral #ProuPersecucioSindical

27 FEBRER 2022
CGT URGELL-SEGARRA
SECCIÓ SINDICAL PASTORET SEGARRA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció