CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant l’èxit de la vaga a EMTE SERVICE Tarragona, l’empresa practica l’esquirolatge vulnerant el dret de vaga

Dimarts, 21 juliol, 2015

Davant l'èxit de la vaga a EMTE SERVICE Tarragona, l'empresa practica l'esquirolatge vulnerant el dret de vaga

RODA DE PREMSA

(ADJUNT DOCUMENT PDF)
Convocatòria urgent a tots els mitjans de comunicació 22 de juliol a tarragona per vulneració de vaga a EMTE SERVICE:

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/convocatria-urgent-a-tots-els-mitjans-de-comunicaci-22-de-juliol-a-tarragona-per-vaga-emte-service

DIA: DIMECRES 22 DE JULIOL DE 2015

LLOC: DAVANT L'INSPECCIÓ DE TREBALL I SEGURETAT SOCIAL

(AV.VIDAL I BARRAQUER 16- Baixos)

HORA: 11,00

INSPECCIÓ DE TREBALL HA D'ACTUAR JA AMB CONTUNDÈNCIA CONTRA AQUESTA EMPRESA

'VOLEM JUSTÍCIA PER ALS TREBALLADORS !!

 Davant l'èxit de la vaga portada avanci pels treballadors des d'aquest dilluns 20 de juliol, la direcció de la multinacional EMTE-Service ha decidit passar a l'ofensiva i directament començar a practicar esquirolatge, una cosa sancionada per la llei, substituint a un treballador encarregat de dirigir els treballs que es porten endavant en la incineradora per un altre completament aliè a la plantilla. I això ho fan sabent que cometen una il·legalitat, i esperant, com en altres casos, que no hi hagi cap conseqüència. Però no ho permetrem !! Els treballadors ja hem interposat una denúncia davant Inspecció de Treball i ho farem més endavant davant els tribunals, exigint que s'obligui ja a l'empresa al fet que dit treballador es retiri immediatament de les instal·lacions i que abandoni la seva tasca il·legal de esquirolatge.

Creiem que les autoritats, tant la justícia com l'autoritat laboral, han d'actuar amb contundència davant el que és una flagrant vulneració d'un dret fonamental dels treballadors, el nostre dret a vaga. Exigim tant de l'administració com de la justícia que s'actuï amb la màxima rapidesa, ja que en aquest cas si no s'actua ja el dany als treballadors quedés fet, havent-se impedit en la pràctica l'exercici del dret a vaga. Ja veiem que la multinacional actua com si estigués en una colònia, on ni les lleis ni els drets dels treballadors compten, on l'única llei és la del patró.

D'altra banda veiem sorpresos com aquesta empresa viu dels diners públics i dels contractes amb les administracions (Ajuntament de Tarragona i Reus, Generalitat de Catalunya, etc ...), sense que hi hagi cap conseqüència que es dediquin a crear ocupació escombraries, a enfonsar en la misèria les condicions dels seus treballadors, i ara a vulnerar drets tan essencials com el dret a vaga, tal com passava durant la dictadura franquista, quan l'administració estava al servei del patró i qualsevol reivindicació laboral era aixafada per l'Estat. Exigim de les administracions que prenguin mesures immediates, començant pels Ajuntaments de Tarragona i Reus i la Generalitat, municipalizando els serveis dels que s'encarrega aquesta empresa, garantint així tant els llocs de treball com la qualitat dels mateixos, i multant i actuant amb contundència contra aquesta multinacional per vulnerar els drets fonamentals dels treballadors.

LES ADMINISTRACIONS NO PODEN SER COMPLICES DE EMTESERVICE !! ¡NO AL XANTATGE PATRONAL !!

Secció Sindical CGT EMTE SERVICE Tarragona

http://cgt-emte-service.webnode.es/products/ante-el-exito-de-la-huelga-en-emteservice-la-empresa-practica-el-esquirolaje-vulnerando-el-derecho-a-huelga/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_contenthttp%3A%2F%2Fcgt-emte-service.webnode.es%2Fproducts%2Fante-el-exito-de-la-huelga-en-emteservice-la-empresa-practica-el-esquirolaje-vulnerando-el-derecho-a-huelga%2F

VAGA INDEFINIDA DELS TREBALLADORS D'EMTE SERVICE (MANTENIMENT ELÈCTRIC)

Desprès de fer una semana de vaga (del 29 al 5 de juliol), els treballadors d'EMTE Service de la demarcació de Tarragona hem acordat en assemblea fer VAGA INDEFINIDA A PARTIR DEL DILLUNS 20 DE JULIOL davant l'aplicació d'un expedient de Modificació Sustancial de les Condicions de Treball que colpeja durament les nostres condiciones laborals amb dràstiques retallades salarials i socials que depauperan la nostra vida (més dificultats per pagar hipoteques, el sustent familiar, els llibres de text dels nostres fills, els credits bancaris ... i que afecta a més de 70 famílies amb hipoteca i nens petits.

Hem convocat una concentració el dilluns 20 de juliol a les vuti del matí, que és quan es donarà per iniciada la vaga, a l'Incineradora de residus industrials de Constantí (avinguda Europa s/n del polígon de Constantí), on l'empresa hi presta serveis.

La patronal, tant d'aquesta multinacional com moltes altres, no té límits, i només pensa en com augmentar els seus beneficis enfonsant les nostres condicions de vida. No obstant això, mentre ens exigeixen sacrificis al·legant que "no són competitius", s'omplen les butxaques de beneficis, i en el cas d'EMTE, com amb moltes altres empreses, a costa de diners públics, de concessions que els atorguen les administracions. Reben diners públics per crear ocupació escombraries, i així fer-se més milionaris!!

Amb aquesta vaga i en cas que l'empresa no faci marxa enrere incrementarem la presió social així com les nostres protestes davant les empreses clients i els Ajuntaments de Tarragona, la Generalitat o la Universitat Rovira i Virgili, perquè no es rentin les mans en aquest conflicte i exigeixin i vetllin perquè EMTE que presta serveis a aquests sectors respecti els drets dels treballadors.

Els treballadors d'EMTE fem una crida al conjunt de la població per recolzar la nostra lluita i justes reivindicacions, així com per omplir la nostra Caixa de Resistència perquè puguem resistir i vèncer. Defensar els nostres llocs de treball, i unes condicions dignes, és defensar el futur de tots, el futur dels nostres fills. Veiem com els grans empresaris se segueixen omplint les butxaques, mentre els nostres salaris i condicions de vida no deixen de enfonsar-se. Per això seguirem l'exemple dels nostres companys de Telefònica o Coca-Cola, lluitant pel que és just, pel que és nostre. 'Sí que es pot !!

Secció Sindical CGT EMTE Service

- Vídeo declaracions treballadors i protesta:

https://www.youtube.com/watch?v=854Q82ubPxI

- Piquet informatiu 20-7-2015:

https://www.youtube.com/watch?v=37nQ33qbZgw

- 7 dies de vaga a Emte Service de Tarragona! La lluita continua!

https://www.youtube.com/watch?v=9u2MkcUGPts

https://www.youtube.com/watch?v=854Q82ubPxI

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

Més informació: http:www.cgtemte.info

Attached documents