CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Davant l’imminent partició d’ADIF en dues empreses, cal incrementar els esforços per tal que la vaga del sector ferroviari del 17 de setembre sigui un èxit

Dissabte, 15 setembre, 2012

DESMANTELLAMENT D'ADIF

El divendres 14 de setembre s'han reunit els Secretaris Generals de les Organitzacions Sindicals amb el president d'ADIF, a requeriment d'aquest. En la citada reunió s'ha substanciat l'absoluta voluntat de l'empresa, per mandat del govern del PP, per a la partició de l'empresa ADIF en dues empreses en el curt espai de temps de dues setmanes i pràcticament sense possibilitat de cap negociació prèvia.

Pretenen que tal decisió es deu a les exigències financeres d'Europa i amb la intenció de dirimir les responsabilitats quant al deute d'ADIF; tot un galimaties demagògic sense el menor fonament. També anuncien la creació de grups de treball per a determinar el transvasament dels treballadors de FEVE a ADIF i Renfe Operadora; en aquest assumpte determinen que uns 650 passaran a ADIF i la resta a RO, sense clarificar quines seran les condicions laborals i econòmiques dels mateixos.

Quant al futur de les àrees d'activitat d'Estacions de Viatgers i Serveis Logístics anuncien la creació de grups tècnics de treball per a determinar el futur incert d'aquests col·lectius.

Plantegen la imminent obertura de la negociació col·lectiva amb l'interès preferent d'acordar la reclassificació professional (substitució de les categories per grups professionals).

La primera valoració que fem des de la CGT és la de qualificar d'aixecada “de camisa”, provocació inadmissible a tot el col·lectiu de l'empresa; amb clares intencions de desmantellament i posterior privatització.

És incomprensible com poden imposar l'adscripció del personal de FEVE a ADIF i RO per a a continuació desmembrar a aquestes en sis empreses (quatre a RO i dues a ADIF).

A tal provocació solament cap una resposta contundent per part de tot el col·lectiu ferroviari perquè el model de ferrocarril que defensem, PÚBLIC I SOCIAL, sigui una realitat.

Per a això és imprescindible que la vaga del pròxim dia 17 de setembre sigui secundada pel 100% de treballadors amb l'únic propòsit de salvaguardar els nostres drets i el futur de les nostres ocupacions i del model de ferrocarril que CGT ve defensant.

Animem a tots els ferroviaris a expressar el seu rebuig al desmantellament del ferrocarril i a la destrucció de les nostres condicions laborals i el nostre futur, participant en les concentracions i manifestacions convocades el dia de la vaga en les diferents províncies.

TOTS A LA VAGA EL 17‐S

SFF-CGT

http://www.sff‐cgt.org

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció