CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

De l’especulació a la crisi? … actuem plegats contra la destrucció del territori!! Manifestació a Barcelona el 22 de març

Dilluns, 16 març, 2009

Cartell 22 M

Diumenge 22 de març, 11 h. Plaça Catalunya, Barcelona

El diumenge 22 de març sortirem al carrer per fer front a la política ambiental del govern de la Generalitat i denunciar els conflictes ambientals existents al territori català. La convocatòria de manifestació és a la Plaça Catalunya a les 11 h del matí.

La manifestació està organitzada per Ecologistes de Catalunya (EdC) i un ampli llistat de col·lectius ecologistes, plataformes de defensa del territori i associacions de tota Catalunya. L’any 2001 EdC ja va organitzar una primera manifestació sota el mateix lema, durant el govern de CiU a la Generalitat, un període en el que les problemàtiques ambientals saturaven el territori. Ara, durant el govern tripartit i d’entesa, no només no s’ha frenat la destrucció del territori, sinò tot el contrari, les problemàtiques ambientals han augmentat sense fre.

Què proposem?

Organitzar una àmplia resposta popular contra la política
ambiental del Govern de la Generalitat coorganitzada pels col·lectius i plataformes de defensa ambiental que estan fent front a les agressions al medi i les persones arreu del territori català.

La política de submissió del govern davant dels interessos especulatius
i dels poders financers ocasiona un gran nombre de conflictes (transvasaments d’aigües davant la sequera; línies elèctriques de Molt Alta Tensió; crema de residus en cimenteres, nous abocadors, nous ecoparcs o plantes de trasvassament i noves instal·lacions d’incineració; encobriment del risc nuclears; urbanització especulativa; destrucció d’espais agroforestals; massificació eòlica; ...)

MANIFEST CONTRA LA POLITICA AMBIENTAL DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

Què pretenem?

Col·lectius ciutadans, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori considerem que cal organitzar una campanya per:

* fer visibles els nombrosos conflictes ambientals arreu del nostre territori,

* fer front a les agressions al territori, al medi i la salut arreu de Catalunya,

* mostrar el rebuig al model socioeconòmic de crisi i destrucció del territori, per demanar un canvi profund cap a un model alternatiu sostenible,

Per què?

El Govern de la Generalitat no respecta els interessos generals de la població i provoca gran nombre de conflictes ambientals. Malgrat els discursos oficials, el Govern i les institucions afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades que han provocat la crisi econòmica i ambiental, i destinen els recursos públics a la continuïtat del model neoliberal d’obsessió pel creixement, demostrat incompatible amb la preservació medi ambient, l’equilibri territorial i el progrés social.

Denunciem: particularment que el Govern intenti resoldre la crisi ambiental amb mitjans repressius i retallada de drets i llibertats (judicialització de les accions reivindicatives i de defensa del territori, ...). Denunciem la perversió del llenguatge i el maquillatge “ambiental” juntament amb la manipulació informativa que molt sovint reflecteixen molts mitjans de comunicació.

Demanem: un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment tots els Departaments (Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Agricultura, DIUE, Economia, Educació i Sanitat).

Reclamem: nous models de governança i processos participatius que permetin la consulta pública real i efectiva en el planejament urbanístic, territorial i d’infraestructures. Més enllà del model insuficient de democràcia representativa (partitocràcia), cal un nou marc democràtic que possibiliti a la ciutadania implicar-se en la codecisió. Cal normalitzar procediments i consultes que possibilitin la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions.

Finalment, considerem que per causa dels models socials, polítics i de gestió pública impulsats sota els seus mandats, per decisions errònies, incompetència, manca de transparència, desconeixement i desatenció al territori, és pertinent demanar un canvi de rumb profund al Govern del president Montilla i que s’atengui la nostra demanda de DIMISSIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT, POLITICA TERRITORIAL, SANITAT i AGRICULTURA.

Més informació:

22marc2009.blogspot.com/

>>>>> Adjuntem manifest de la convocatòria:

Attached documents