CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaració de Principis de la Coordinació Anarquista Brasilera (CAB)

Divendres, 15 juny, 2012

La Coordenação Anarquista Brasileira (CAB) és un espai organitzatiu fundat el 2012 que articula nacionalment a organitzacions i grups anarquistes que treballen sobre la base dels principis i l'estratègia de l'anarquisme especifista. La CAB sorgeix com resultat dels deu anys del procés d'organització, iniciat el 2002, amb el Fórum do Anarquismo Organizado (FAO). Durant aquesta dècada, avança en termes polítics-ideològics i en relació als seus treballs en els moviments populars. La fundació de la CAB marca el pas d'un fòrum a una coordinació nacional, el que evidencia un augment en els seus nivells d'organicitat i posa les bases per a avançar cap a una organització anarquista brasilera.

El nostre concepte organitzatiu de l'anarquisme

Tots els grups i organitzacions de la CAB, així com aquells interessats ​​a ser membres, han d'estar d'acord a defensar i aplicar aquest concepte d'anarquisme, que considerem el mínim necessari per a la iniciació de projectes conjunts. L'anarquisme defensat per la CAB es desprèn dels principis polític-ideològics i de la seva estratègia general que exposem a continuació.

Els principis polítics i ideològics

La comprensió, defensa i aplicació dels següents punts:

a) Des de l'anarquisme com una ideologia i, per tant, com un sistema d'idees, motivacions i aspiracions que necessàriament tenen una connexió amb l'acció cap al canvi social, la pràctica política.

b) D'un anarquisme en contacte permanent amb la lluita de classes dels moviments populars del nostre temps i funcionant com una eina de lluita i no com pura filosofia o en petits grups aïllats i sectaris.

c) Un concepte de classe que inclou a totes les parcel·les d'explotats, dominats i oprimits de la nostra societat.

d) La necessitat de l'anarquisme de reprendre el seu protagonisme social i de buscar els millors espais de treball.

i) La revolució social i el socialisme llibertari com objectius finalistes a llarg termini.

f) L'organització com una cosa essencial i contrària a l'individualisme i l'espontaneïtat.

g) L'organització específica anarquista com un factor indispensable per a l'actuació en les diverses manifestacions de la lluita de classes. És a dir, la separació entre el nivell polític (l'organització específica anarquista) i social (moviments socials, sindicats, etc).

h) L'organització anarquista com una organització de minoria activa, diferent a l'avantguarda autoritària per no considerar-se superior a les organitzacions d'àmbit social. L'àmbit polític és complementari a l'àmbit social i viceversa.

i) Que l'activitat principal de l'organització anarquista és el treball/inserció social en les manifestacions de lluita del poble.

j) Que l'ètica és un pilar fonamental de l'organització anarquista i que ha de guiar tota la seva pràctica.

k) De la necessitat de la propaganda i que aquesta ha de ser realitzada en terrenys fèrtils.

l) De la lògica dels cercles concèntrics de funcionament, donant cos una forma d'organització en la qual el compromís està directament relacionat amb el poder de la deliberació. De la mateixa manera, una organització que proporcioni una eficient interacció amb els moviments populars.

m) Que l'organització ha de tenir criteris clars d'entrada i posicions ben determinades per a tots els que volen ajudar (nivells de suport/col·laborador).

n) L'autogestió i el federalisme per a la presa de decisions i articulacions necessàries, utilitzant la democràcia directa.

o) La recerca permanent de consens, però, en defecte d'això, l'adopció de la votació com mètode decisori.

p) Del treball com unitat teòrica, ideològica i programàtica (estratègica/d'acció). L'organització construeix col·lectivament una línia teòrica i ideològica i de la mateixa manera, determina i segueix amb rigor els camins definits, tots remant en l'embarcació en la mateixa direcció, cap als objectius establerts.

q) Del compromís militant i la responsabilitat col·lectiva. Una organització amb membres responsables, que no és compatible amb la falta de compromís i irresponsabilitat. De la mateixa manera, la defensa d'un model en el qual els militants són responsables de l'organització, així com l'organització és responsable dels militants.

r) Els militants que conformen l'organització necessàriament ha d'estar inserits en un treball social i participar en activitats dintre de l'organització (secretaries, etc.)

Estratègia general

L'estratègia general de l'anarquisme que defensem es basa en els moviments populars, en la seva organització, acumulació de força, i l'aplicació de formes de lluita avançada, amb la finalitat d'arribar a la revolució i el socialisme llibertari. Procés aquest que es dona connjuntament amb l'organització específica anarquista, que funcionant com inductor/motor, actua conjuntament amb els moviments populars i proporciona les condicions de transformació.

Aquests dos nivells (els moviments populars i l'organització anarquista) també pot ser complementat per un tercer, la tendència, que uneix un sector afí dels moviments populars. Aquesta estratègia, per tant, té per objectiu crear i participar dels moviments populars defensant determinats conceptes metodològics i programàtics en el seu interior, de manera que puguin apuntar a un objectiu de tipus finalista, que es consolida en la construcció de la nova societat.

Traducció: Jose - Xarxa Llibertària Ajut Mutu.


La Coordenação Anarquista Brasileira (CAB) va ser fundada el 8, 9 i 10 juny de 2012 a Rio de Janeiro, en un congrés en que van participar delegacions de nou organitzacions:

Federação Anarquista Gaúcha (Rio Grande do Sul)
Coletivo Anarquista Zumbi dos Palmares (Alagoas)
Rusga Libertária (Mato Grosso)
Federação Anarquista do Rio de Janeiro (Rio de Janeiro)
Organização Anarquista Socialismo Libertário (São Paulo)
Coletivo Anarquista Bandeira Negra (Santa Catarina)
Organização Resistência Libertária (Ceará)
Coletivo Anarquista Luta de Classe (Paraná)
Coletivo Anarquista Núcleo Negro (Pernambuco).

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció