CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaració de solidaritat internacional amb els 46 activistes detinguts a Zimbabwe.

Dijous, 3 març, 2011

Quan Mohammed Bouazizi es va calar foc, sense voler va desencadenar una onada d'aixecaments i revoltes populars que s'ha estès com la pólvora per tot el nord d'Àfrica i Orient Mitjà. El calor pot sentir-se en llocs tan distants com Zimbabwe, on el dissabte 19 febrer 46 activistes a favor de la democràcia, entre ells estudiants, treballadors i sindicalistes van ser arrestats en la seva capital Harare. Segons la policia, van ser arrestats per tramar una revolta a l'estil d'Egipte per enderrocar a Robert Mugabe, que ha estat en el poder des de 1980, en una reunió per discutir la caiguda de Hosni Mubarak i els esdeveniments en el nord d'Àfrica i Orient Mitjà . Els arrestats, que pertanyen a la Federació de Sindicats de Zimbabwe (ZCTU), la Unió Nacional d'Estudiants de Zimbabwe (ZNSU) i l'Organització Socialista Internacional (ISO), acabaven de veure un documental sobre l'aixecament a Egipte i, d'acord amb els fiscals de l'Estat, parlaven de "organitzar, elaborar estratègies i acabar amb el govern constitucional de Zimbabwe ... el camí d'Egipte".

Almenys vuit dels detinguts, que l'Estat considera caps, han informat d'haver estat colpejats i torturats sota custòdia. Entre els arrestats es troben dones amb VIH, a les quals se'ls va negar el tractament. A una de les dones detingudes també se la va sotmetre l'any passat a una delicada cirurgia de cervell i tot i això va ser colpejada sota custòdia policial com una de les presumptes líders. Un altre es va trencar la cama tractant d'escapar quan l'estaven arrestant.

Després de passar quatre nits a la presó central de Harare, els 46 van comparèixer davant el tribunal el dimecres 23 de febrer, on, a més de ser acusats de conspirar per enderrocar el govern a través de mitjans inconstitucionals, el que pot portar a una pena de fins a vint anys de presó, també van ser acusats de traïció a la pàtria - un delicte pel qual poden ser condemnats a una sentència de mort.

Segons fonts de Zimbabwe la màquina de propaganda del règim ha estat treballant a tot ritme per vilipendiar als companys detinguts i per intimidar a la població. La difusió d'aixecaments populars i revoltes contra l'autoritarisme i règims no democràtics que viu el nord d'Àfrica i Orient Mitjà és raó per creure que Bob el carnisser i els seus companys estiguin preocupats que la inspiració i l'exemple d'aixecaments espontanis dels explotats i oprimits contra règims no democràtics podria estendre al sud, provocant un aixecament per enderrocar Mugabe.

Sembla que, veient el que està succeint a les dictadures i règims autoritaris més al nord, Mugabe i els seus sequaços podrien posar-se nerviosos, i la intenció d'aplicar penes exemplars als detinguts per tal d'afeblir els moviments i les lluites existents i també per enviar un missatge a la gent que la resistència no serà tolerada. Que Mugabe caurà amb tanta facilitat com Mubarak. El nou càrrec de traïció a la pàtria és una prova.

Els 46 de Harare van ser detinguts perquè, en el magnífic desenvolupament dels esdeveniments en el nord d'Àfrica i Orient Mitjà (amb totes les debilitats i contradiccions que puguin tenir) van veure un raig d'esperança. L'esperança en el fet que persones normals, treballadors, estudiants, aturats i desposseïts tenen el poder de construir les piràmides dels faraons ... però també tenen el poder de derrocar. D'enderrocar als tirans. Van ser detinguts perquè, en la seva esperança, Mugabe, els seus esbirros i els tirans de tot arreu van veure el reflex inquietant dels seus propis règims despòtics arrasats.

Nosaltres també tenim esperança. Esperem que, alhora que les flames de la indignació es difonen amb la revolta, siguin més i més profundes cada dia. Com les portes es van obrir a noves idees i possibilitats, esperem que el poble treballarà per consolidar les llibertats i les conquestes obtingudes fins ara mitjançant la lluita, i avançar a través d'ella sense permetre que els seus moviments siguin cooptats per partits, polítics o líders autoritaris i oportunistes. Esperem també que, en aquests països emergents, els moviments guanyin confiança mitjançant la lluita, desenvolupen horitzons més amplis i de major abast de transformació social.

En tendir les nostres mans en solidaritat amb els 46 activistes detinguts a Zimbabwe fem una crida a tots els anarquistes i socialistes revolucionaris, activistes i defensors de la llibertat real a tot arreu a que estenguin la solidaritat a tots els detinguts, colpejats i torturats (a Zimbabwe , Egipte, Líbia, Tunísia i en altres llocs) per atrevir-se a buscar un futur millor, un futur amb dignitat, llibertat i esperança. Les organitzacions sotasignants recolzen aquesta declaració i les següents demandes:

- Llibertat immediata i incondicional als 46 d'Harare!
- Retirada immediata de tots els càrrecs!
- Llibertat immediata i incondicional a tots els detinguts durant les revoltes a Egipte, Tunísia, Líbia ...!


Organitzacions que s'adhereixen a la declaració:

Federazione dei Comunisti Anarchici (Itàlia)
Grupo Antorcha Libertaria (Colòmbia)
Hombre y Sociedad (Xile)
Libertære Socialister (Dinamarca)
Melbourne Anarchist Communist Group (Austràlia)
Organisation Socialiste Libertaire (Suïssa)
Red Libertaria de Buenos Aires (Argentina)
Unión Socialista Libertaria (Perú)
Workers Solidarity Alliance (Estats Units)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Sud-àfrica)
Workers Solidarity Movement (Irlanda)
Common Cause (Canadà)


[ Castellano ] [ English ] [ Dansk ] [ Italiano ]

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció