CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaració d’UCFR: Centro Social Militia desconvoca el seu acte d’inauguració, amb ponents feixistes, que s’havia de realitzar el 15 de gener a Barcelona

Divendres, 13 gener, 2012

Després d’una setmana de conscienciació i denúncia a les xarxes socials —per part d’Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), així com per molta altra gent— l’anomenat Centro Social Militia ha anunciat que aplaça el seu acte inaugural.

Com ha denunciat UCFR, aquest acte incloïa ponents de coneguda trajectòria feixista. El centre s’inspira explícitament a la Casa Pound d’Itàlia, i el líder de Casa Pound, Gianluca Iannone, era el principal convidat. Tant Militia com el Casa Pound afirmen que “no són de dretes ni d’esquerres”. És fals. Aquesta frase prové de Jose Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange. I el nom de Casa Pound honra el poeta Ezra Pound, que va donar suport actiu a Mussolini i Hitler durant la segona guerra mundial, i va fer discursos regulars a la ràdio italiana, fomentant l’odi contra la gent jueva. És molt revelador que Militia pensi que això no és ser de dretes.

La preocupació provocada pel local feixista ha estat massiva, com demostren les 500 visites que cada hora rebia la declaració d’UCFR al respecte, al nostre web. Felicitem tota la gent que va difondre la denúncia d’aquest centre feixista; tota la feina feta va aconseguir que el tema transcendís a la premsa. El resultat de tot plegat ha estat que l’acte inaugural, on pensaven que podrien començar a posar les bases d’un centre feixista a Barcelona, ha estat aplaçat. És una victòria de la unitat i de la pressió social.

Tot i això, hem de estar alertes per diversos motius.

Primer, no es pot excloure que l’aplaçament anunciat sigui fals. És una característica dels feixistes —des de Hitler fins a Anders Breivik— que menteixen sense escrúpols. Els indicis, però, són que sí han hagut de fer aquest pas enrere.

Segon, que el problema no és només l’acte inaugural, sinó la pròpia existència d’un centre feixista. Tota l’experiència és que la presència d’un local així comporta un augment de les agressions feixistes i racistes a la zona. UCFR es posarà en contacte amb les diverses entitats socials i veïnals del barri afectat, amb l’objectiu d’iniciar una campanya ciutadana pel tancament del centre feixista.

Tercer, perquè les connexions entre Militia i activistes destacats de Plataforma per Catalunya (PxC) són indubtables. Tenim proves fotogràfiques del paper clau al centre d’Alberto Sanchez, regidor de PxC per L’Hospitalet. Molts altres dirigents locals de PxC, com el seu Secretari d’Organització, David Parada, havien confirmat la seva assistència a l’acte. Per això, la declaració de PxC on afirmen que no en saben res és simplement falsa. Dit això, és possible que ens trobem davant d’una divisió interna a PxC. Després del seu fracàs a les eleccions legislatives, un sector del partit, impacient amb les corbates i la respectabilitat, vol provar amb la disfressa utilitzada per Casa Pound, la de moviment social amb un culte de la violència. El temps dirà què passa al petit món de l’extrema dreta a Catalunya.

Pel moment, el cert és que hem aconseguit aturar un acte feixista, igual que ho han fet els moviments socials i democràtics a Castelló, on s’anava a celebrar un acte semblant.

Per això hem de felicitar-nos totes i tots. Hem guanyat una petita victòria. Hem de seguir treballant per eliminar l’amenaça del tot.

Unitat contra el feixisme i el racisme

Barcelona, 12 de gener de 2012

http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2012/01/12/centro-social-militia-desconvoca-el-seu-acte-dinauguracio-amb-ponents-feixistes/