CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaració d’UCFR: “Contra l’extrema dreta, sigui quina sigui la seva bandera”

Dilluns, 29 abril, 2013

UCFR alertem del perill que no es rebutgi amb contundència tota formació d’extrema dreta

Des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme volem alertar del perill de la participació d’organitzacions identitàries o d’extrema dreta en actes catalanistes i independentistes.

Des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) hem tingut coneixement que el Memorial Germans Badia organitza un acte commemoratiu, el diumenge 28 d’abril, al mateix lloc on foren assassinats aquests germans. A la difusió de l’acte es pot llegir com aquest compta amb l’adhesió i suport d’Unitat Nacional Catalana (UNC), grup identitari català considerat per molts d’extrema dreta. Aquesta participació s’ha convertit en massa típica; UNC també va ser acceptada com a organització convocant de la última Diada.

Molts elements ens porten a considerar UNC una agrupació racista i xenòfoba: els cartells amb el text “Prou immigració” que publiquen a la seva web; reflexions com “… Els catalans no podem se substituïts. No vull anar a l’extrem de la puresa absoluta, però sí que cal tenir almenys un progenitor català, per ser-ho. (…) El xarnego simplement se l’expulsa (…) Tan se val si l’integrat no és considerat català. Ja trobarà una parella catalana amb la que tenir descendència, la qual podrem considerar catalana.” (“Qüestió d’identitat“, Joan Planella i Costa, UNC Empordà). A més a més, se li atorga l’ús del símbol “33” com inicials de Catalunya Catalana, com els nazis utilitzen el “88” que significa “Heil Hitler” i es relaciona el seu líder, Xavier Andreu, amb la formacióCEDADE, organització nazi en la que també militava Pedro Varela, propietari de la Llibreria Europa.

Davant aquests fets, des d’UCFR, com moviment de lluita contra el feixisme i el racisme a la nostra societat, volem manifestar que:

- Mantenir actituds tolerants vers alguns grups d’extrema dreta o que fan apologia del discurs de l’odi racial, sigui quina sigui la seva bandera, suposa un gran perill per la seguretat de la nostra societat.

- Com persones i organitzacions implicades en la lluita antifeixista, hem d’estar alerta per frenar les intromissions de representants del feixisme. Aquest té moltes cares, i el més perillós és el que no es deixa veure clarament. Cal rebutjar amb contundència qualsevol vinculació amb l’extrema dreta, el racisme i el feixisme, quan aquestes relacions s’identifiquen. D’altra manera, estem legitimant la difusió del discurs de l’odi.

- Tot i que l’extrema dreta catalanista sigui molt minoritària, cal prendre les mesures necessàries perquè no creixi. Per aquest motiu, UCFR treballarà per estendre la consciència del perill, i per crear un consens en el sentit de no deixar espai per a aquest ni per cap altre tipus de feixisme.

En resum, des d’UCFR volem deixar palès el nostre compromís amb la lluita contra l’extrema dreta, sigui quina sigui la seva bandera.

Barcelona. Dissabte, 27 d’abril del 2013.

Galeria d’imatges extretes del lloc web d’UNC: [al final del text al web]: http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2013/04/27/contra-el-feixisme-catala/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció