CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaració d’UCFR davant l’acte convocat per PxC a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona: No volem feixistes a les nostres places ni enlloc!

Divendres, 23 setembre, 2011

S’ha anunciat que “Plataforma per Catalunya”, organització dirigida pel franquista confés, Josep Anglada, es proposa celebrar una concentració a la Plaça Sant Jaume, Barcelona, el diumenge 2 d’octubre.

El lema escollit és molt revelador: “Per la llibertat d’expressió de PxC”.

És a dir, ells volen la llibertat per difondre el seu missatge d’odi, mentre activament intenten treure llibertats a altres persones. Per exemple, intenten negar el dret a votar, a les eleccions municipals, de les persones residents a Catalunya d’origen marroquí, contravenint així tant la llei i els acords internacionals com la simple justícia i democràcia. Arreu d’Europa, partits com PxC que han adquirit poder institucional el fan servir per atacar els sectors més vulnerables de la societat. A Noruega aquest estiu, l’Anders Breivik, que té un ideari gairebé idèntic al de PxC, va utilitzar la seva llibertat per dur a terme una terrible matança.

Les lliçons històriques són encara més clares respecte a què implica la “llibertat” per fomentar el feixisme. La “llibertat” de Hitler va portar milions de persones als camps d’extermini. La “llibertat” de Franco ens va deixar el Valle de los Caídos… on Josep Anglada solia participar activament i repetidament als actes d’homenatge al difunt dictador.

No ens podem permetre que aquesta història es repeteixi. Hem de reaccionar ara, abans que sigui massa tard.

Cal una resposta ciutadana molt forta, pacífica i unitària, contra aquesta manifestació feixista. No acceptem que una organització liderada per un franquista ocupi la Plaça Sant Jaume impunement, ignorant així la memòria històrica dels 40 anys de dictadura.

Hem de dir, alt i clar, que aquesta vegada els feixistes no passaran.

Unitat contra el feixisme i el racisme

Barcelona, 23 de setembre de 2011

>>> Convidem a altres entitats a sumar-se a la crida. Escriviu si us plau, de manera urgent, a: info@unitatcontraelfeixisme.org

>>> S’està parlant de quines accions organitzar davant aquesta amenaça a la nostra convivència i democràcia. S’anirà informant al web, i sobretot via Facebook, Twitter i la nostra llista de difusió.

Unitat contra el feixisme i el racisme

http://unitatcontraelfeixisme.org

www.facebook.com/unitatcfr

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció