CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaració d’UCFR davant l’assassinat a Paris del jove antifeixista Clément Méric a mans d’un grup de neonazis

Diumenge, 9 juny, 2013

Comencem amb les paraules del sindicat estudiantil on militava aquest noi de 19 anys: “Dimecres 5 de juny de 2013, sortint d’una botiga de roba, prop de la gare Saint-Lazare, el nostre company Clément, sindicalista a Solidaires Etudiant-e-s, i militant a Action Antifasciste Paris-Banlieue va ser colpejat fins a la mort per membres de l’extrema dreta radical. La mort del nostre camarada s’inscriu en un context de creixement d’un moviment feixista violent a França i arreu d’Europa. En Clément és en estat de mort cerebral, a causa de les ferides produïdes per l’atac, a l’Hospital de la Pitié-Salpêtrière.”

Fem les següents observacions:

- Des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme expressem el nostre condol per aquesta nova víctima de l’extrema dreta, i enviem la nostra solidaritat a la seva família, amistats i company(e)s.

- L’atac es produeix després de setmanes de protestes contra el matrimoni gai, mobilitzacions homòfobes en les quals les organitzacions d’extrema dreta —incloent-hi el grup nazi, Jeunesses nationalistes révolutionnaires (JNR), presumptes responsables de l’agressió— han participat de manera destacada i impune. L’atac al Clément és el tràgic resultat de permetre que els feixistes es normalitzin.

- El Front National de Marine Le Pen s’ha esforçat en desmarcar-se de l’assassinat, però se sap que grupuscles nazis com JNR formen part de l’entorn de l’FN des del seu naixement i fins avui. Segons alguns informes, un dels agressors portava una samarreta de l’FN. El cos sense vida d’aquest jove és la terrible realitat que s’amaga darrere dels vestits i corbates dels polítics “identitaris”.

- Els informes de França indiquen que les autoritats entenen aquesta agressió com a un atac feixista, i parlen de prendre mesures contra l’extrema dreta. Aquesta reacció, si es confirma, és molt millor que la que veiem massa sovint a l’Estat espanyol, on moltes vegades les agressions feixistes s’interpreten com a “baralles entre tribus urbanes”. La violència nazi s’ha d’anomenar, i condemnar, com a tal.

- En aquest sentit, aprofitem per respondre als polítics que durant les últimes setmanes han titllat de “nazis” als i les activistes de moviments socials com la PAH. La irresponsabilitat de la seva banalització del nazisme i el feixisme queda al descobert avui, quan veiem la cara real de l’extrema dreta.

- Just ara fa 20 anys que va morir un altre jove antifeixista, Guillem Agulló, assassinat pels nazis. Enviem també la nostra solidaritat a la seva família, amistats i company(e)s. Però ja fa temps que són masses víctimes, massa dolor. Calen respostes.

- Com comenten Solidaires Etudiant-e-s aquest brutal atac forma part d’un problema més general, el creixement del feixisme arreu del continent. Fa falta una lluita forta i unitària contra l’amenaça feixista a França, a l’Estat espanyol i arreu d’Europa.

- Finalment, l’atac és un motiu més per enfortir la lluita a casa nostra. Convidem i cridem a les persones i entitats que encara no l’hagin fet a sumar-se a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Feixisme mai més! No passaran!

Convoquem una concentració amb espelmes, el divendres 7 de juny, a les 22h, davant el Consolat Francès, Ronda Universitat, 22 bis, Barcelona, en memòria del Clément Méric i de totes les víctimes del feixisme.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Barcelona, 6 de juny de 2013

http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2013/06/06/per-clement-meric/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció