CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declarat nul l’acomiadament de la nostra companya Charo Luchena

Dijous, 24 maig, 2012

L'empresa NIDEC MOTORS & ACTUATORS de Santa Perpètua de la Mogoda... CULPABLE DE REPRESSIÓ!

Des de la CGT del Vallès Oriental volem agrair a totes i tots la solidaritat mostrada amb la companya Charo Luchena, reconèixer a tothom el suport mostrat al participar en els actes que han tingut lloc contra el seu acomiadament i fer-la vostra aquesta sentència.

Charo ens ha demostrat a totes que lluitant es pot aconseguir, Charo ens ha demostrat que amb la unió i el suport mutu es pot, però Charo ens ha ensenyat, sobre totes les coses, a no resignar-nos... 220 dies acomiadada, 220 dies de lluita.... Va per la Charo... Visca la lluita de la classe obrera.!

El jutjat social nº 3 de Sabadell, estima NUL l'acomiadament de la nostra companya Charo Luchena, que haurà de ser readmesa. Recordem que els fets van ocórrer el passat 17 d'Octubre de 2011, a les 5.30h, quan es van presentar el Director de Producció i la Directora de RRHH per a lliurar-li la carta d'acomiadament. La Direcció va trucar als Mossos d'Esquadra perquè “convidessin” a la companya a abandonar l'empresa sota amenaça de posar-li una denúncia pel penal.

Els motius que va al·legar l'empresa eren “baixa productivitat”, “desobediència”, “indisciplina”. Mentida, mentida i mentida. L'acomiadament va ser a causa de l'enèrgica activitat sindical i social desenvolupada tant en el si de l'empresa, com en els moviments socials, que ha exercit des de la legalitat, el respecte i l'interès de tots i totes les treballadores. La companya no només està en la Secretaria d'Acció Social de la CGT del Vallés Oriental, també està implicada en el 15M.

Des de CGT Vallés Oriental volem expressar la nostra indignació, malestar i rebuig al terrorisme empresarial i institucional creixent, que intenta fer callar qualsevol veu crítica davant l'actual situació de reculada en drets socials i laborals que estem vivint la classe treballadora, i ens comprometem a seguir lluitant per a aconseguir un repartiment més equitatiu del treball i de la riquesa, per una societat més justa.

A per una altra vaga general!

Amunt les que lluiten!!!

Salut

Federació Comarcal CGT Vallès Oriental

http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/


Un jutjat declara nul l’acomiadament de la secretària d’Acció Social de la CGT del Vallès Oriental

JUANJO NORA | 24/05/2012 - Setmanari Directa

La sentencia confirma la repressió i persecució sindical com a motius de l’acomiadament de Charo Luchena

“Una victòria de la lluita obrera, la solidaritat i el suport mutu”. Així han qualificat el sindicat CGT i la seva secretària d’Acció Social al Vallès Oriental i activista del moviment del 15-M del Baix Vallès, Charo Luchena, la sentencia del Jutjat del Social núm. 1 de Sabadell, notificada el 23 de maig, que ha estimat nul el seu acomiadament fa set mesos de la multinacional japonesa Nidec Motors & Actuators S.A. de Santa Perpetua de la Moguda.

En les al·legacions presentades per la defensa de Charo Luchena al judici que es va realitzar el passat 25 d’abril i confirmades ara per la sentència, s’exposava que les raons de l’acomiadament no havien estat altres que la repressió i persecució sindical i ideològica vers la militant de la CGT i no les de “baixa productivitat, desobediència i indisciplina” adduïdes per l’empresa. La sentència que declara nul l’acomiadament deixa clars els motius d’aquest. Literalment, la titular del Jutjat del Social núm. 1 de Sabadell exposa al text: “[...] se evidencia que el motivo del despido no estaba en tales supuestos incumplimentados, sinó en impedir que una incómoda trabajadora, adquiriera la condición de representante de los trabajadores."

Ara, Nidec Motors & Actuators S.A. haurà de readmetre a Charo Luchena al seu lloc de treball a la factoria que la empresa té a Santa Perpetua de la Moguda, a més de reintegrar-li els salaris de tramitació generats durant aquests mesos i pagar-li una indemnització per danys i perjudicis.
Han estat 220 dies, des del 17 d’octubre de 2011, els que Charo Luchena ha passat a les portes de Nidec Motors & Actuators S.A. defensant el seu lloc de treball amb el suport de les seves companyes de feina, dels moviments socials del Vallès Oriental i del sindicalisme alternatiu.

Va ser un acomiadament fulminant

A les 5.30 de la matinada d’aquell dia, mentre Charo Luchena es trobava treballant, el Director de Producció i la Directora de Recursos Humans li van comunicar que estava acomiadada i que havia d’abandonar la fàbrica immediatament, amenaçant-la amb cridar als Mossos d’Esquadra si no ho feia. Des del primer moment, Charo Luchena i el sindicat CGT van tenir clar que l’acomiadament era conseqüència de la militància sindical i social de l’activista i per la por de la direcció de Nidec Motors & Actuators S.A. a que Charo Luchena es presentés com a representant de les treballadores a les eleccions sindicals. Es dona la circumstancia que Charo, finalment, va ser triada per les treballadores de Nidec Motors & Actuators S.A. membre del comitè d’empresa en aquelles eleccions.

Des d’aleshores, activades les xarxes de solidaritat i suport, les mobilitzacions de protesta no s’han aturat, tant a dins com afora de la factoria de la multinacional japonesa, durant aquests set mesos. Charo Luchena decidia acampar a les portes de la planta per així deixar palesa, davant la direcció de l’empresa, la seva situació i la repressió de la qual era objecte. Allà ha romàs fins la vespra de la vaga general del 29-M.

Llarga campanya d'accions de suport

Al mateix temps, les seves companyes de feina començaven a organitzar les primeres vagues i aturades de la producció, començant una escalada d’accions que, en coordinació amb els moviments socials del Vallès Oriental, han tingut durant tot aquest temps el seu reflex al carrer per mig de manifestacions, performance i concentracions que s’han estès per tota la comarca arribant, fins i tot, al consolat del Japó a Barcelona. L’última, el passat 25 d’abril, durant el judici als jutjats de Sabadell del qual ha sorgit la sentencia que ha declarat nul l’acomiadament de Charo Luchena.

L’empresa Nidec Motors & Actuators Spain, S.A. és la filial a l’Estat espanyol de la multinacional japonesa Nidec Corporation. Dedicada a la fabricació de components elèctrics i electrònics per a la industria de l’automòbil, a la planta de Santa Perpetua de Mogoda es fabriquen motors elèctrics pels sistemes de refrigeració dels cotxes. Fins l’any 2006 va formar part del grup multinacional francès Valeo, el qual la va vendre a Nidec Corporation juntament amb les filials d’Alemanya, Xina, Polònia i Mèxic. L’any 2007 va canviar el seu nom per l’actual. La plantilla de Santa Perpetua de Mogoda la formen actualment un centenar de persones.

http://www.directa.cat/noticia/un-jutjat-declara-nul-l%E2%80%99acomiadament-secretaria-d%E2%80%99accio-social-cgt-del-valles-oriental