CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaren a la Unió Europea “arma de destrucció massiva de drets”

Dijous, 29 gener, 2009

Diversos col·lectius socials de tot l'Estat s'han unit en la campanya “UE pa' què?” declarant a la Unió Europea “arma de destrucció massiva de drets". La campanya fa la seva presentació pública anunciat que focalitzarà la seva activitat en les pròximes eleccions al Parlament Europeu i en la presidència espanyola de la UE del 2010.


Les organitzacions englobades en la campanya “UE pa' què?” sostenen que construir una Unió d'Estats sobre un model socialment injust, militarista i ambientalment insostenible, és violent i antidemocràtic. Les polítiques de la Unió Europea promouen la precarització laboral, dificulten l'accés a l'habitatge, privatitzen l'educació i la sanitat, fomenten la mobilitat motoritzada i agreugen els problemes territorials, ambientals i energètics.

El Tractat de Lisboa no va poder entrar en vigor al gener de 2009 després del rebuig del poble irlandès. No obstant això, segons el decidit pel consell de la Unió al desembre de 2008, Irlanda ha de repetir el referèndum. Per als col·lectius socials, aquesta farsa evidencia una vegada més la necessitat d'uns pocs poderosos d'imposar sigui com sigui el seu model i la seva concepció d'Europa: una unió al servei del mercat i de les multinacionals, que augmenta cada vegada més la força del seu poder militar, amb l'objectiu d'imposar relacions injustes i intervenir en altres països, passant per sobre dels drets de la ciutadania i dels pobles.

I en temps de “crisis”, la UE torna a apostar per donar un impuls més a la liberalització comercial. La campanya UE pa' què? denuncia que la Comissió Europea intenti utilitzar els mateixos mecanismes que ens han dut a aquesta crisi per a, en teoria, sortir d'ella.

Els plans de rescat, les mesures polítiques salvadores del capitalisme, així com l'acte violentament antidemocràtic de repetir el referèndum a Irlanda, confirmen el nul interès que té la UE a “salvar” a la gent i al planeta: les persones, els seus drets i l'entorn, no els importen gens.

La campanya es pregunta “crisi de què i de qui?” ja que ”necessitem menys per a viure millor i en equitat”. I considera que existeixen recursos suficients perquè totes les persones tinguem una vida bona, si els distribuïm sobre la base dels criteris d'equitat i justícia. La resta és barbàrie.

La campaña “UE ¿pa' qué?” la integren: Baladre, CGT, Confederación Intersindical, Ecologistas en Acción, Ekologistak Martxan, Izquierda Anticapitalista, ¿Quién debe quién?, OMAL-Paz con Dignidad, Verdegaia.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció