CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaren improcedent l’acomiadament del delegat de CGT i president del comitè d’empresa del Servei Municipal Mediambiental d’Igualada

Divendres, 15 juliol, 2016

Pedro González, el president del comitè de SMMI, pertany a la CGT i el sindicat sempre ha denunciat que es tractava d’un acomiadament per reprimir l’activitat sindical d’aquest treballador. La sentència encara no és ferma i l’empresa pot presentar-hi recurs.

Improcedent. Aquesta és la sentència que ha dictat el jutge Emilio Garcia, del jutjat social número 10 de Barcelona, sobre la reclamació presentada per Pedro González contra el seu acomiadament. En el moment de fer-lo fora de la feina, el passat 15 de gener, González era el president del comitè d’empresa de la Societat Municipal Mediambiental d’Igualada (SMMI), una societat mixta formada per l’Ajuntament i l’empresa FCC que s’ocupa de la neteja viària de la ciutat. Pedro González és president del comitè en representació de la CGT, el sindicat majoritari a l’empresa.

La sentència també condemna l’empresa, “a readmetre’l amb les mateixes condicions que tenia abans de l’acomiadament o a indemnitzar-lo amb una quantitat de 38.386,39 euros”, segon prefereixi el treballador. A banda, la sentència estableix que l’empresa haurà de pagar al treballador tots els salaris que no ha percebut des que el van acomiadar.

Tot i que la sentència encara no és ferma i l’empresa pot presentar-hi recurs, tant el treballador com la CGT s’han mostrat molt satisfets pel resultat del judici.

Pedro González va ser acomiadat el passat 15 de gener per “causes disciplinàries”, segons la direcció de l’empresa, però la CGT va denunciar des del primer moment que el motiu real de fer fora aquest treballador era que havia “destacat en els darrers anys en la defensa dels treballadors de SMMI” i per tant considera que es tracta d’un cas de “repressió política” i d’un acomiadament “injust”. A més, el sindicat remarca que l’acomiadament es va fer en un context de conflicte laboral que va estar a punt de desembocar en una vaga indefinida.

En el arguments de la sentència, el jutge desmunta la majoria de raons que l’empresa va presentar per justificar l’acomiadament. Tot i això, considera que l’acomiadament és improcedent i no pas nul, perquè no considera que es tracti d’una “represàlia per l’activitat sindical o la discriminació”.

* Notícia publicada a Xarxa Penedès
http://xarxapenedes.cat/declaren-improcedent-lacomiadament-del-president-cgt-del-comite-dempresa-de-la-neteja-digualada/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció