CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Declaren nul l’acomiadament d’una delegada sindical de CGT a la UAB

Dimecres, 20 gener, 2016

Declaren nul l’acomiadament d’una delegada sindical de CGT a la UAB, que va encapçalar, com a portaveu de l'AMPA, l'oposició al tancament de la llar d'infants Gespa

L’autoritat laboral corresponent ha declarat nul l’acomiadament de Mercè Màrquez, una delegada sindical de la CGT a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que s’havia distingit per encapçalar l’oposició al tancament de l’escola infantil Gespa. Màrquez va formar part de la candidatura del sindicat de tradició anarquista i va aconseguir ser escollida pels seus companys del Personal d’Administració i Serveis de la institució educativa.

La gerència de la Universitat ha comunicat a l’advocat de la militant de CGT que s’ha produït la sentència de nul·litat, cosa que implica la reincorporació a la feina de l’afectada, però encara no s’ha pogut llegir el contingut de la resolució judicial, segons fonts laborals.

Mercè Màrquez ha treballat els últims 15 anys per a la UAB, tot i que ho ha fet encadenant diversos contractes. Fa dos anys aquesta treballadora, com a secretària i portaveu de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola Gespa, va encapçalar l’oposició al tancament de la llar d’infants. Les protestes i gestions coordinades entre els treballadors de l’escola i les mares i pares, va aconseguir retardar un any el tancament. «Aquells mesos van suposar que com a portaveu fos coneguda per molta gent. Entre altres assumptes vam refutar informes falsos de gerència, cosa que segur que no els hi va semblar bé», assegura. L’escola Gespa havia estat sempre un centre molt avançat pedagògicament.

El 30 de juny de 2015 es va comunicar l’acomiadament de Màrquez. Abans, junt amb altres treballadors de la universitat autònoma, amb els que havia coincidit en la plataforma capítol 6, que reivindicava els drets dels treballadors contractats per obra i servei , va presentar candidatura a les eleccions sindicals en l’apartat del PAS. I just uns dies abans de la votació, però quan era candidata, la direcció administrativa de la UAB li va comunicar l’acomiadament.

La nul·litat de l’acomiadament de la sindicalista ja es veia venir. De fet, inspecció de treball va dictaminar que independentment de la resolució del cas, Mercè Màrquez havia de mantenir la seva condició de representant sindical.

El conflicte entre la Mercè Màrquez i la direcció administrativa de la UAB té diversos camins. Per una banda, la sindicalista reclama el reconeixement del fet que treballa des de fa 12 anys a la universitat, tot i que encadenant contractes d’obra i servei. En aquest sentit reclama que efectivfament ha estat sempre treballadora estructural, cosa que justifica pels llocs ocupats, de suport a la recerca i la docència.

«Ha estat una cosa molt curiosa, perquè des que em van acomiadar a cada reunió amb l’empresa m’he presentat, i immediatament la part de gerència s’aixecava de la taula», esperem que això canviï. Afirma.

Existeix la possibilitat que la UAB presentí recus a la sentència. Això no obstant, la nul·litat implica a curt termini la reincorporació a la feina i el cobrament de tots els salaris que hauria d’haver percebut, però, clar, sense haver treballat, asseguren a CGT.

* Notícia extreta del Diari del Treball
http://diaritreball.cat/declaren-nul-lacomiadament-duna-delegada-sindical-cgt-uab/