CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Decreten presó per pertinença o col·laboració amb banda armada per a l’anarquista detinguda a Girona

Divendres, 9 febrer, 2007

MADRID/BARCELONA, 09/02/2007 16:34 (EUROPA PRESS)

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat avui l'ingrés a la presó incondicional per un delicte de pertinença o col·laboració amb banda armada per a la jove anarquista de 26 anys Núria P.O. La jove va ser detinguda dimecres passat a Girona per la seva presumpta relació amb un pres d'ideologia anarquista pendent d'extradició a Itàlia.

L'advocat de Núria P.O., Benet Salellas, ha explicat que el jutge ha acordat presó pel risc de fuga, si bé en la seva resolució el magistrat indica que després de practicar algunes diligències tornarà a resoldre sobre la situació de la jove. Salellas ha destacat que "no ha fet cap pregunta sobre armes o explosius" perquè, segons Salellas, el jutge ha afirmat que "no n'hi ha".

A més, l'advocat ha pogut assistir a la declaració de Núria P.O, cosa que segons la seva opinió no hagués estat possible "si la investigació hagués aportat dades sobre la perillositat de l'organització terrorista" amb la qual presumptament col·laborava la jove. Segons Salellas, el jutge s'ha centrat en el seu interrogatori en la relació de Núria P.O. amb l'anarquista Juan Antonio Sorroche, que és "més de tipus personal que política".

A més, l'interrogatori també ha tingut com a punt principal l'agenda que els Mossos d'Esquadra van confiscar a la jove i en què, segons fonts jurídiques, hi ha dades cap a les conselleries de Justícia i Treball i una tercera institució pública.

Núria P.O. ha declarat que les dades són antigues i que les guardava de l'època en què buscava treball. Tot i això, a les notes s'especificava que a la porta d'un dels edificis hi havia un guàrdia de seguretat, fet que porta a pensar que podia reunir informació sobre ells per atacar-los.

També se li van confiscar diversos ordinadors que s'estan analitzant en aquests moments per determinar el seu grau d'implicació en una organització terrorista anarquista. D'aquesta manera es podrà concretar el delicte que se li imputa, pertinença o col·laboració.

La detenció de Núria Pòrtulas, que havia treballat com a zeladora en una administració pública, es va produir la matinada de dimecres a la casa ocupa en què viu la jove, al barri de Pont Major de Girona.

Dimecres a la tarda es va organitzar una manifestació que va reunir aproximadament 150 persones i que va començar davant de la seu d'ICV a Girona, ja que la formació és la responsable de la Conselleria d'Interior, i va acabar davant de la Delegació del Govern.

Durant la marxa els manifestants van cridar lemes contra de la llei antiterrorista, per la llibertat de la detinguda i contra el conseller d'Interior, Joan Saura.[

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció