CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Defensa de la Immersió Lingüística i Convocatòria de la Jornada “Català i Escola”

Divendres, 12 abril, 2024

Des de la CGT Ensenyament i la Plataforma Pública i En Català (PieC), us convidem a reflexionar sobre la situació actual de la llengua catalana en l’educació i a unir-nos en la jornada “Català i Escola” el proper 20 d’abril a les Cotxeres de Sants.

Enfront de les polítiques que amenacen la immersió lingüística, com la Sentència del TSJC i la proposició de Llei que permet flexibilitzar els projectes lingüístics, la CGT Ensenyament manté una postura ferma: el català ha de ser la llengua vehicular de l’ensenyament, i la immersió lingüística és essencial per a la cohesió social i l’èxit educatiu. El model d’immersió, iniciat als anys 80, ha demostrat ser eficaç en evitar la substitució lingüística i en promoure la igualtat d’oportunitats.

No obstant això, les retallades des de 2008 han limitat els recursos educatius, afectant la immersió i la inclusió de l’alumnat d’origen divers. A més, la proposta del Conseller Cambray i la política de doble xarxa educativa agreugen la segregació i amenacen el model d’immersió basat en el català.

Davant d’aquesta situació, la jornada “Català i Escola” busca generar estratègies per enfortir la presència del català i ampliar la xarxa d’agents educatius. Amb ponents com Montserrat Sendra i Xavier Antich, tractarem temes rellevants com la situació del català als Països Catalans i l’ofensiva contra l’escola en català.

Us animem a participar activament en aquest esdeveniment per teixir una comunitat educativa forta i capaç de respondre als reptes que afronta la nostra llengua. La vostra presència és fonamental per a la defensa de l’educació pública i la llengua catalana en un món globalitzat.