CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Defensa les pensions públiques! Digues NO a l’enviament de simulacions de pensió

Dilluns, 28 abril, 2014

campanya_oigame_cgt_cat.png

¡Defensa les pensions públiques!
Digues NO a l'enviament de simulacions de pensió

CGT-CAT llança una campanya de recollida de signatures contra l'enviament de simulacions de jubilació a través de la plataforma Oiga.me
oigame.gifLa Seguretat Social va a enviar a totes les persones majors de 50 anys 1 simulació per carta on se'ls informa de l'import de la futura pensió . Aquesta mesura ha estat acordada pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i la patronal de l'assegurament privat, UNESPA.

Amb aquesta mesura la Seguretat Social i les asseguradores privades pretenen potenciar la contractació de plans privats de pensions en el segment d'edat més procliu a subscriure'ls. I per a això no dubten a manipular i crear incerteses sobre la futura pensió i el seu import.

Si no teniu internet a la feina (com la majoria) podeu signar des de casa vostra o des d'un telèfon intel · ligent en la següent adreça:

https://oiga.me/campaigns/defiende-las-pensiones-publicas-di-no-al-envio-de-simulaciones-de-pension

Aquesta mesura no pot ser més cutre, inútil i prescindible . S'acomiada a qui té un contracte estable, antiguitat i drets, primordialment majors de 50 anys, per a contractar a altres persones en pitjors condicions. Per tant és impossible encertar amb el contingut de la vida laboral d'aquestes persones. La seva reforma / retallada de drets laborals que pràcticament ha instaurat l'acomiadament lliure anul · la qualsevol possibilitat de preveure el futur laboral de gran part de la població.

En tot cas no es tracta de facilitar aquesta informació a la gent, la veritable intenció és induir la necessitat de subscriure un pla privat de pensions . A Espanya tenen poc èxit i això preocupa molt a les companyies d'assegurances que no desisteixen en la seva obstinació d'aconseguir el llaminer pastís del sistema públic de pensions per traslladar-lo a la causa privada i fer negoci amb ell.

La mateixa patronal UNESPA ha escrit als diputats del Pacte de Toledo en el mateix sentit, responsabilizándoles del foment dels plans privats de pensions.
Aquesta iniciativa públic / privada no només és una inutilitat absoluta per a la majoria dels i les treballadores del nostre país que desconeixen quin serà el seu futur laboral a 15 o 20 anys vista .

És a més un malbaratament de recursos públics per a benefici de les asseguradores privades. Mentre preconitzen l'austeritat per retallar serveis públics -inclòs pensions-no dubten a dilapidarlos per beneficiar les asseguradores privades .
Per aquests motius, et demanem que participis en la campanya de denúncia d'aquesta mesura pel seu caràcter antisocial, d'detriment del sistema públic de pensions i de malbaratament de recursos públics per anar a mans privades.
Per un sistema públic de pensions de qualitat i suficient, gestionat per empleats i empleades públics/ques.

CGT ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (CGT-CAT)

Més informació:

Facebook : http://facebook.jpg/NoHayDerechoCGTCAT

Twitter: @CGTCAT