CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Deixen en llibertat l’activista Enric Duran després de pagar una fiança de 50.000 €

Divendres, 22 maig, 2009

Aquest dijous 21 de maig ha sortit de la presó l'activista anticapitalista Enric Duran. Els mitjans informatius ja es feien ressó el dimecres dia 20 que el jutge havia acordat la llibertat amb una fiança de 50.000 €, quantitat de la que l'Enric no disposava. Una col·lecta realitzada entre el seu entorn ha aconseguit reunir els diners i abonar la fiança.


El jutge va decidir estimar parcialment el recurs d'apel·lació formulat contra la Interlocutòria dictada en data 19 de març de 2009 pel Jutjat número 29 dels de Barcelona i ratificada per la del dia 7 d'abril d'enguany, en el sentit de confirmar la presó provisional establerta però considerant-la eludible sota constitució de fiança de cinquanta mil (50.000) euros i amb la imposició al recurrent de l'obligació de compareixença apud acta setmanal davant del jutjat de guàrdia del seu domicili i entrega del passaport o títol habilitant de viatge a la Secretaria del Jutjat d'Instrucció núm. 29 dels de Barcelona. Es declaren les costes d'ofici.

Més info al web del Col·lectiu Crisi:
www.17-s.info/

>>> Així recull la noticia el portal Vilaweb:

DIJOUS, 21/05/2009 - 20:23h

Enric Duran surt de la presó després que una col·lecta hagi pagat la fiança

El jutge imposava 50.000 euros perquè l'activista pogués sortir de la presó

Enric Duran, l'estafador solidari, ha sortit finalment aquest vespre de la presó de Brians 1, després d'aconseguir a través de donacions els 50.000 euros de fiança imposada pel jutge. Duran, que ha passat dos mesos a la presó, havia dit ahir que no pagaria la fiança perquè la trobava injusta, ja que no tenia intenció de fugir. Tanmateix, gent del seu entorn ha fet una col·lecta per recollir els diners perquè Duran sortís de la presó.

En sortir, el jove de Vilanova i la Geltrú ha dit que tenia 'ganes de continuar treballant' per canviar el model econòmic.

L'activista va ser detingut pels mossos d'esquadra per ordre del jutge instructor arran de les denúncies rebudes el 17 de març, l'endemà d'una conferència de premsa que Duran va fer al Rectorat de la Universitat de Barcelona, on feia quatre mesos que una cinquantena d'estudiants protestaven contra el Pla Bolonya. Uns quants dies més tard, el jutge instructor va decretar presó provisional sense fiança perquè creia que hi havia perill de fugida. La defensa de Duran va recórrer la decisió, al·legant que no hi havia perill de fugida i l'Audiència provincial va estimar parcialment el recurs.

Un cop pagada la fiança, Duran haurà de comparèixer un cop per setmana davant de jutge i, a més, ha hagut de lliurar el seu passaport al jutjat per assegurar que no sortirà del país.