CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Del 19 al 27 de gener de 2008 es portarà a terme el Fòrum Social Català

Divendres, 16 novembre, 2007

El Fòrum Social Mundial, celebrat a Nairobi aquest any ha fet un pas endavant com a procés descentralitzat i, més enllà de la convocatòria de la trobada anual, planteja pel gener de 2008 una setmana global de mobilitzacions arreu del món, que culminarà amb un dia d’acció global el 26 de gener de 2008, coincidint amb el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, per mostrar l’existència al món de milers d’experiències de transformació.

Com a resposta a la crida del FSM es proposa la realització d’una setmana de mobilitzacions i accions a casa nostra per visibilitzar i potenciar els moviments i les propostes que existeixen, aquí i ara, arreu del territori.

Per tal de fer-lo possible, estem convocant a totes les persones, entitats, plataformes, col·lectius... i tot aquell que lluiti a nivell local i/o global pels drets individuals i/o col·lectius, que creuen i treballen per fer possible un altre món, a participar en el procés de creació del fòrum així com en la participació de les seves activitats. Creiem que representa una oportunitat única per oferir qualsevol de les seves temàtiques de treball a la societat civil en general, i per mostrar a la nostra societat i als poders que ja existeixen alternatives, altres maneres de fer, que aposten per construir un món just, solidari i no violent i respectuós amb el medi ambient i els seus pobles

Animem a participar en aquest procés a totes les persones individuals, els moviments, les plataformes, els col·lectius i les organitzacions de tot àmbit: sindicals, ecologistes, feministes, de consum responsable, pels drets de les persones immigrades, contra el racisme, per un habitatge digne, contra l'especulació immobiliària i en defensa del territori, contra la precarietat, per les llibertats sexuals, a favor dels drets dels pobles, per la llibertat cultural, a favor de la pau i contra el militarisme, de joventut,...

Les activitats proposades són:

- una setmana, del 19 al 24 de gener) amb múltiples i diverses mobilitzacions, accions, reivindicacions i lluites a tot el territori (barris, pobles, comarques...) setmana que convergirà en una trobada conjunta de tots i totes el cap de setmana de 25-27 de gener a Barcelona.

- cap de setmana del 25 al 27 de gener amb actes centralitzats a Barcelona. Els actes centrals a Barcelona comptaran amb una inauguració del FSCat el divendres 25, seminaris, tallers i activitats auto-organitzades durant el divendres a la tarda i el dissabte 26 tot el dia, assamblea de moviments socials dissabte 26 a la tarda i manifestació el diumenge 27 al matí.

El procés és totalment obert, l’organització s’encarregarà de facilitar la realització de totes les activitats recollides i proposades per vosaltres.

Aquesta es una crida àmplia perquè tots i totes els interessats i interessades en participar us subscrigueu i envieu les vostres propostes: Hem de visibilitzar el que pensem i volem, les propostes i alternatives ja en marxa, la nostra creativitat enfront la manipulació del “no hi ha alternatives” a la realitat actual

El FSCat pretén estimular la reflexió i l’acció a partir d’una democràcia veritablement participativa, pel que fa a les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials actuals i proposar alternatives que se centren en l’atenció de les necessitats de l’ésser humà i del respecte a la natura.

El FSCat vol articular de manera descentralitzada i en xarxa a entitats i moviments socials amb inquietuds similars, involucrats en accions locals i/o internacionals.

El FSCat està obert a totes les entitats, col·lectius i persones de la societat civil dels països catalans, amb l’excepció dels partits polítics, organitzacions governamentals, militars o violentes.

La participació al procés d’organització del FSCat és oberta a totes les entitats i persones de la societat civil i els moviments socials que s’hi sentin identificades i s’hi vulguin implicar. Els organitzadors del FSCat s’encarregaran exclusivament de facilitar la realització de les activitats proposades i recollides a través dels processos participatius oberts del FSCat (assemblees, comissions, grups de treball, etc.)

Hi ha una llista de distribució per coordinar/organitzar/comunicar-nos. Si us voleu subscriure ho podeu fer a la pàgina web: http://www.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/fscat

Més informació:

Fòrum Social Català
www.forumsocialcatala.cat
info@forumsocialcatala.cat

Fòrum Social Mundial 2008:
www.wsf2008.net